Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Θεία Λειτουργία (χωρίς την μνημόνευση Οικουμενιστών) το Σάββατο 5/8/2017, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης



Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς, λειτουργεί σε μοναστήρι στον Βόλο (στους Σταγιάτες. κοντά στην Πορταριά, δείτε εδώ).

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, ο πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς θα τελέσει την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ σε μικρό παρεκκλήσιο στην ΣΟΥΡΩΤΗ Θεσσαλονίκης (όπως συνηθίζει μία φορά κάθε μήνα).

Επειδή ο χώρος είναι ιδιωτικός και πολλές φορές γίνονται παράπονα -ενίοτε και με άκομψο τρόπο- από τον ιδιοκτήτη προς όσους παραμένουν στο χώρο για να πάρουν την ευχή και να πουν 2 λόγια με τον π.Ευθύμιο, παρακαλείσθε να αποχωρείτε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία. Για ραντεβού με τον π.Ευθύμιο θα πρέπει να μεταβείτε στη Λάρισα ή στο μοναστήρι στους Σταγιάτες (Πορταριά Πηλίου), αφού προηγουμένως κλείσετε κάποιο ραντεβού τηλεφωνώντας έγκαιρα στο βιβλιοπωλείο "Ορθοδοξία" στη Λάρισα, τηλ:2410284449.

Διευκρινίζουμε ότι ο π.Ευθύμιος ζει σε κελί μέσα στο δάσος, χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο και συνεπώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε αναγράφεται στο διαδίκτυο μέσα από ιστολόγια που πρεσβεύουν την "αποτείχιση" -πολλές φορές το έχει τονίσει- με εξαίρεση το ιστολόγιο "Πατερική Παράδοση" όπου δημοσιεύει άρθρα του. Κάθε ιστολόγιο που υπερασπίζεται την αποτείχιση (=διακοπή μνημόνευσης), έχει (και είχε ανέκαθεν) το στυλ και το ύφος του, για το οποίο δεν φέρει ευθύνη κανείς ιερέας.


Συνεπώς η παρουσία του π.Ευθυμίου στο συγκεκριμένο παρεκκλήσιο γίνεται αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πιστών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ταύτιση απόψεων του π.Ευθυμίου με το πρόσωπο που το παραχωρεί. Απλά επειδή υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα παρεκκλήσια, για να διευκολύνει τους πιστούς από την Θεσσαλονίκη, να εκκλησιαστούν και να μεταλάβουν (χωρίς να υποστούν την ταλαιπωρία και τα έξοδα να μετακινηθούν στο Βόλο ή τη Λάρισα), ο π.Ευθύμιος έρχεται και λειτουργεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, οπότε αναγκαστικά αξιοποιεί την ύπαρξη αυτού του παρεκκλησίου.


Αύριο θα δημοσιεύσουμε τα ευχάριστα νέα για το νέο παρεκκλήσιο, στα Κάτω Πορόια Σερρών (αγοράστηκε και ευπρεπίστηκε πρόσφατα με χρήματα πιστών), όπου τελεί την Θεία Λειτουργία ο διακόψας την μνημόνευση του επισκόπου (Σιδηροκάστρου Μακάριου), ο π.Φώτιος Τζούρας.

Για να φθάσετε (το Σάββατο) στο παρεκκλήσιο της Σουρωτής, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.
ΟΔΗΓΙΕΣ για να φθάσετε στο παρεκκλήσιο :
Πηγαίνοντας από Θεσσαλονίκη προς Σουρωτή (αφού περάσετε την στροφή για το Μοναστήρι π.Παϊσίου),
μόλις δείτε (μπροστά δεξιά σας) το γήπεδο της Σουρωτής, πριν το περάσετε, στρίβετε ΔΕΞΙΑ(προς το εργοστάσιο μεταλλικών νερών Σουρωτής).

Στο τέλος του δρόμου βλέποντας το εργοστάσιο Μεταλλικών νερών μπροστά σας, εκεί, αμέσως πριν το εργοστάσιο, στρίβετε ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Ανηφορίζετε λίγο (200-300 μ) και αμέσως μετά στην κατηφόρα, θα δείτε σταματημένα λεωφορεία στο δεξί σας χέρι. Καλύτερα να παρκάρετε εκεί.
Ίσως προσέξετε στα αριστερά μια μικρή μπλε ταμπέλα "οδός Αγίου Μάρκου" (πάνω σε ένα συρμάτινο φράχτη).
Συνεχίζοντας, λίγα μέτρα ΜΕΤΑ την ταμπέλα, κατευθύνεστε (καλύτερα πεζοί) προς τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο μονοπάτι (το μονοπάτι ξεκινάει με άσφαλτο και συνεχίζει με χωματόδρομο) και θα καταλήξετε (200-300 μέτρα μετά) στο χώρο όπου υπάρχει το παρεκκλήσιο (είναι ανάμεσα σε σπίτια).
Θα δείτε ένα μικρό παρατημένο εικονοστάσι έξω από το συγκρότημα οικιών. Αν έχετε τις οδηγίες μαζί σας ΔΕΝ θα δυσκολευθείτε να το βρείτε. Η θεία λειτουργία τελειώνει γύρω στις 10-10:30.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο π.Ευθύμιος δεν μεταλαμβάνει όσους πιστούς συνεχίζουν να λειτουργούνται σε εκκλησίες όπου μνημονεύονται αιρετικοί (οικουμενιστές), όπως ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι επίσκοποι της Ελλαδικής εκκλησίας, που πρόσφατα επίσημα αποδέχθηκαν την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"