Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!


EΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ

ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΣΑΣ ΘΡΗΝΟΥΝΤΩΝ;


Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι πατέρες, πολλές φορές ανέβαλα την σύνταξη της επιστολής αυτής, φοβούμενος μήπως η παρόρμηση της οργής με οδηγήσει σε ακρότητα εκφράσεων, ασύμβατη με τον οφειλόμενο σεβασμό προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κληθεί να βρίσκονται στη θέση του Κυρίου μας, όχι ασφαλώς ως θεοί αλλ΄ως ποιμένες.

Εφ όσον όμως ήδη ξεπέρασα τα ανασταλτικά εμπόδια και άρχισα την όντως τολμηρή επιστολή μου, θα τοποθετηθώ ευθέως στην καρδιά του προβλήματος που την γεννά:

Στην μακαριώτατη και σεβασμιώτατη αφωνία σας απέναντι στην εθνική προδοσία της χώρας μας, στην οικονομική εξαθλίωση και υποδούλωση του λαού μας, στις δεκάδες χιλιάδες απελπισμένων ανθρώπων που μη έχοντας να θρέψουν τα παιδιά τους, πηδάνε από τις ταράτσες των σπιτιών τους!

Είπα πιο πάνω ότι οφείλουμε σεβασμό προς τα πρόσωπα σας διότι έχετε κληθεί να βρίσκεσθε στη θέση του Κυρίου μας ως ποιμένες.

Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα ότι ο Κύριός μας έχει δώσει την παρακαταθήκη του καλού ποιμένος με τα ακόλουθα απόρθητα της αιωνιότητας λόγια: «Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός και γινώσκω τα εμά και γινώσκομαι υπό των εμών…. και την ψυχήν μου τίθημι υπέρ των προβάτων»! (Ιω. 10.14,15)

Αυθόρμητα ερωτώ: Τα χιλιάδες απελπισμένα λογικά πρόβατα, που πηδούν από τις ταράτσες τα γνωρίζετε; Αν μου απαντήσετε ότι αυτοκτονούν διότι δεν πιστεύουν στο Θεό, δηλαδή είναι απολωλότα πρόβατα, θα σας αντιτείνω ότι σεις είστε υπεύθυνοι, για την απώλειά τους, διότι ο Κύριος και πάλι λέει ότι ο καλός ποιμήν αφήνει όλα τα άλλα πρόβατα και αναζητεί το ένα που έχει χαθεί κι όταν το βρεί το βάζει στον ώμο και το φέρνει πίσω! (Λουκά 15.4,5) Αυτό άλλωστε δεν συμβολίζει και το ωμόφορο που σας δόθηκε;

Ερωτώ απλά: Αναζητήσατε ποτέ τα απολωλότα πρόβατα της ποίμνης σας, τιμώντες το ωμόφορό σας;

Ερωτώ επίσης: Οι δεκάδες χιλιάδες που εγκατέλειψαν τη ζωή αυτή σας γνώριζαν, αλλά και τα εκατομμύρια λαού της λογικής ποίμνης του Χριστού, σας γνωρίζουν;

Κανονικά θα έπρεπε να σας γνωρίζουν αλλά αυτό προϋποθέτει την εκδήλωση του ενδιαφέροντος από εσάς προς τον καθένα προσωπικά!


Και έρχομαι στο κρισιμότερο και αιχμηρότερο ερώτημα που αφορά στο δεύτερο μέρος της ουρανίου ρήσεως του Κυρίου περί Αυτού ως καλού ποιμένος: «και την ψυχήν μου τίθημι υπέρ των προβάτων».

Είστε διατεθημένοι να δώσετε και την ζωή σας ακόμη υπέρ του λαού του Θεού;

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έχασε τον πατριαρχικό θρόνο, πήγε στην εξορία και έδωσε εν τέλει και την ζωή του υπερασπιζόμενος το δίκαιο μίας χήρας!

Εσείς μπροστά στην αιματηρή θυσία ενός ολόκληρου λαού που οδηγείται στην εξαθλίωση -αλλά τί λέω εξαθλίωση και δεν λέω ευθέως γενοκτονία- θα μείνετε, όπως μέχρι τώρα μένετε, απαθείς;

Διότι συμπάθεια δεν είναι τα ψίχουλα των σισιτίων που η αξιοπρέπεια των περισσοτέρων Ελλήνων που έχουν καταστεί πένητες τα αρνείται, αλλά η ευθεία αντιπαράθεση με τους προδότες και γενοκτόνους του έθνους!

Κι αν έχετε αντίρρηση για τους χαρακτηρισμούς, σας υπενθυμίζω ότι η είσοδος μας στα μνημόνια έγινε με ύποπτα μαγειρέματα του ελλείματος του προϋπολογισμού, και επί επτά έτη όλες οι κυβερνήσεις εμπαίζουν τον ελληνικό λαό ότι δεν γίνεται αλλιώς, ενώ ουδέποτε έχει γίνει λογιστικός έλεγχος για τα χρέη της χώρας!

Εάν στην αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Μητροπόλεις σας ερχόταν κάποιοι και σας έλεγαν ότι χρωστάτε μερικές χιλιάδες ευρώ, σεις δεν θα φωνάζατε λογιστές να κάνουν έλεγχο για να φανεί αν όντως χρωστάτε τα χρήματα αυτά και αν ναι ποιος ευθύνεται για την οφειλή;

Τόσα δισεκατομμύρια χρέους που γίνονται αφορμή να αφανίζεται ο λαός κι ούτε λόγος για λογιστικό έλεγχο, διότι βέβαια αν γίνει έλεγχος θα φανεί το δόλιον και παράνομον του δανεισμού…Σε κάθε δε περίπτωση γιατί σιωπάτε και δεν ερευνάτε εάν είναι παράνομο το χρέος ώστε να ενημερώσετε τον λαό;

Ο λαός, εν ονόματι του παράνομου και ανεξέλεγκτου χρέους, υπερφορολογείται. Γιατί δεν φτιάχνετε ένα δίκτυο δικηγόρων οι οποίοι να κάνουν δωρεάν μαζικές αγωγές εναντίον του ΕΝΦΙΑ, τον οποίον ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ως έγκριτος Συνταγματολόγος) έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό, κατασχετικό και άρα παράνομο φόρο; Είναι πολύ πιο φθηνό και ασυγκρίτως αξιοπρεπέστερο των συσσιτίων!

Οι ηγέτες λοιπόν δίνουν τα πάντα στις «αγορές» και
αφαιμάζουν τον λαό! Αν λοιπόν αυτό δεν λέγεται εσχάτη προδοσία τότε πώς λέγεται;


Εφ΄όσον λοιπόν πρόκειται για εσχάτη προδοσία, εσείς στο εξής θα συνεχίσετε την σιωπή σας και με τη στάση σας θα συναινείτε με την προδοτική στάση των ηγετών;

Θα σας θυμίσω τα ιερά λόγια που ακούσατε από τον επίσκοπο που σας χειροτόνησε, όταν σας παρέδιδε την ποιμαντική ράβδο:


«Λάβε την Ράβδον, ίνα ποιμαίνεις το εμπιστευθέν σοι Ποίμνιον του Χριστού, και τοις μεν ευπείθεσιν, έστω αυτοίς υπό σου βακτηρία, και υποστηριγμός, τοις δε απειθέσι και ευτραπέλοις, χρω αυτή, ράβδω επιστυπτική, ράβδω παιδεύσεως.»


Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα την σημασία των λόγων αυτών… Ευτράπελοι είναι πολύ επιεικής χαρακτηρισμός για τους άρχοντες και κυβερνήτες ή μάλλον σωστότερα εργολάβους των μνημονίων! Είναι πάντως σίγουρα απειθείς!

Το μαρτυρούν η απάθεια και η κυνικότητα με την οποία ψηφίζουν εγκληματικά μέτρα εναντίον του λαού, η αχρεία σπουδή με την οποία προωθούν την αχρήματη κοινωνία που αναφέρει στην Αποκάλυψη του ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, η ασέβεια με την οποία θέλουν να καταργήσουν, μετά το μάθημα της Ορθοδόξου πίστεως και αυτή ακόμα την αργία της Κυριακής!

Είναι απειθείς διότι δεν αγαπούν τον Θεό αλλά τον μαμμωνά. Και όπως είπε ο Κύριός μας «Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ..(Λουκ. 16,13)

Αλήθεια, γιατί δεν είναι αυτά τα λόγια το καθημερινό κήρυγμά σας, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι και πρόδηλο ότι η αγάπη των ανθρώπων για το χρήμα και η λατρεία του ως θεότητα είναι η αιτία της θλιβερής, πρωτίστως πνευματικής, αιμορραγίας του κόσμου και της επιβολής της παγκόσμιας δικτατορίας των «αγορών»;…
Ζούμε ήδη την αρχή της επιβολής της δικτατορίας αυτής με την ασύδοτη υπερεξουσία των τραπεζών! Αλλά γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι η άοργος και δικαία οργή του Κυρίου μας εκφράστηκε απέναντι στους τραπεζίτες οι οποίοι στο προαύλιο του ναού άλλαζαν τα «ακάθαρτα» ρωμαΐκά νομίσματα με τα «καθαρά» ιουδαΐκά, αποκομίζοντες (όπως και οι «αγορές»σήμερα) τοκογλυφικό κέρδος! Και τους ανέτρεψε τις τράπεζες!!!

Ξανά ερωτώ: Γιατί δεν είναι αυτό το καθημερινό κήρυγμά σας,
καταπέλτης κατά των «αγορών»; Τις φοβάστε ή μήπως παραδέχεστε και εσείς την εξουσία τους ως νόμιμη;

Η νέα τάξις πραγμάτων, που προτάσσει την λατρεία του μαμωνά διά των «αγορών», είναι εδώ και οι απειθείς, προς τον Θεό και τον λαό Του, ηγέτες είναι ευπειθείς υπηρέτες της!

Επομένως η ράβδος σας πρέπει να είναι επιστυπτική, να σταματήσει την πνευματική αιμορραγία που είναι συνέπεια της δράσης των απειθών κυβερνητών και η οποία προκαλεί με την σειρά της την ακατάσχετη οικονομική και ηθική αιμορραγία ενός ολόκληρου έθνους! Η ράβδος σας πρέπει ή να επαναφέρει τους εκτραπέντες κυβερνήτες στην σύνεση ή να τους ελέγξει μέχρι τέλους!

Σας θυμίζω ξανά ότι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έχοντας την αγάπη του λαού, συγκρούστηκε με την αυτοκράτειρα και εν τέλει πήγε στην εξορία και στον θάνατο, υπερασπιζόμενος το δίκαιο μίας χήρας!

Κι αν το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου σας φαίνεται βαρύ, θα σας θυμίσω ότι ευρίσκεστε » εις τόπον και τύπον Χριστού» όχι για τις τιμές και τις επευφημίες αλλά πρωτίστως για την θυσία υπέρ του ποιμνίου σας. Θα ομοιάσετε μήπως με τους επισκόπους ε­κείνους, οί οποίοι συναίνεσαν με την εξορία του Αγίου; Για αυτούς λέει ο Αγ. Νικόδημος ότι «ηκολούθουν περισσότερον εις τας δυναστείας και υπολήψεις των αξιωματικών αρ­χόντων, παρά εις την ευσέβειαν και εις τους θείους νόμους»

Πολλές φορές σας εξέφρασαν οι πιστοί την επιθυμία τους να πάρετε πρωτοβουλία για να γίνονται ολονυκτίες σε όλες τις μητροπόλεις μία φορά την εβδομάδα για την πατρίδα μας και ούτε αυτό επράξατε, φοβούμενοι ίσως ότι η πνευματική συνάθροιση μπορεί να εξελιχθεί σε διαδήλωση!

Επιτέλους πατέρες, πότε θα θεωρήσετε ότι πρέπει να φωνάξετε το «Στώμεν καλώς»; Ήδη ζούμε την σιωπή σας ως ποιμένων κατά την σφαγή των αμνών!!! Ο σιωπών δοκεί συναινείν, έλεγαν οι αρχαίοι και ουάι και αλλοίμονον εάν ο Κύριος σας καταλογίσει ότι συναινείτε εις την σφαγήν του ποιμνίου σας…

Αλλοίμονον εάν καταταγείτε από την αφωνία και την απραξία σας ως μισθωτοί ποιμένες κατά το ρήμα του Κυρίου:
» ο μισθωτός δε και ουκ ων ποιμήν, ου ουκ εισίν τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησιν τα πρόβατα και φεύγει και ο λύκος αρπάζει αυτά και σκορπίζει τα πρόβατα.
ο δε μισθωτός φεύγει ότι μισθωτός εστίν και ου μέλει αυτώ περί των προβάτων»(Ιω. 10.12,13)

Είναι προτιμότερο και για σας και για την Εκκλησία, να εγκαταλείψετε τον θρόνο σας παρά το εμπιστευθέν εις εσας ποίμνιο!!!
Συγχωρήσατε την σκληρότητα των λόγων, αλλά η «φιλτάτη αλήθεια» υπερχείλισε το φράγμα της υικής αγάπης μου προς τα σεβάσμια πρόσωπά σας και εκχύθηκε κινούμενη από ειλικρινή και άφατο πόνο.


Με τιμή 

Γ. Ε. Βολουδάκης