Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Αστυνομικές δυνάμεις "πολιορκούν" το χωριό Oraseni. Επίκειται εισβολή αστυνομικών αύριο στον ναό (που εξυπηρετεί ανάγκες αποτειχισμένων) ;;; Έκκληση στήριξης.

Η φωτογραφία από τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017

"Πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα περιπολούν το χωριό με τους φάρους αναμμένους, ενισχύοντας το συναίσθημα της πολιορκίας των χωρικών που ζουν στο Orăşeni."

Στο θέμα αναφερθήκαμε πριν λίγες ημέρες, εδώ. Αστυνομικοί, σωματοφύλακες και ιερείς του δεσπότη, "μπούκαραν" στις 06:30 την περασμένη Κυριακή 12/11/2017, σπάζοντας την πόρτα, κόβοντας το σκοινί της καμπάνας (για να μην προλάβουν να ειδοποιήσουν το χωριό) και τραμπουκίζοντας προσπαθώντας να τον καταλάβουν

Άμεσα το χωριό συγκεντρώθηκε και εκδίωξε τους εισβολείς.

Σήμερα, 6 ημέρες αργότερα, τα πράγματα δεν φαίνονται να πάνε καλά. Όπως διαβάζουμε εδώ (ρουμανική ιστοσελίδα-μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μετάφραση της google), 3 ιερείς προσκείμενοι στον (οικουμενιστή) δεσπότη επισκέφθηκαν οικογένειες προσπαθώντας να εκμαιεύσουν υπογραφές εναντίον του αγωνιστή π. Ioan Ungureanu. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι 3 ιερείς προσπάθησαν να εισέλθουν στο προαύλιο του ναού αλλά αποχώρησαν στην θέα κατοίκων που ήταν εκεί.





Ο π. Ioan Ungureanu, που ο ίδιος έφτιαξε την εκκλησία (σκήτη Orăşeni) και υπηρετεί εκεί για 17 έτη, έστειλε την περασμένη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, υπόμνημα (δείτε εδώ) στον πρωθυπουργό της Ρουμανίας απαιτώντας την εφαρμογή των νόμων και την τιμωρία όσων προσπάθησαν με τη βία να σταματήσουν την ακολουθία, να εισβάλουν στην εκκλησία με τσεκούρια και εργαλεία και να ασκήσουν σωματική και λεκτική βία στους ενορίτες. Εξηγεί επίσης ότι η όποια αντίδραση της Μητρόπολης Μολδαβίας και Μουκοβίνας πρέπει να γίνει με δικαστικά μέσα και όχι εισβάλλοντας παράνομα μέσα στον ναό (κανένας νόμος δεν δίνει τέτοιες δικαιοδοσίες).

Πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα (όπως καταλαβαίνουμε από τις φωτογραφίες είναι και της κρατικής ασφάλειας) περιπολούν το χωριό με τους φάρους αναμμένους, ενισχύοντας το συναίσθημα της πολιορκίας των χωρικών που ζουν στο Orăşeni.

Γίνεται έκκληση στους κατοίκους για να περιφρουρήσουν τον ναό τους από τους εισβολείς οικουμενιστές.

Σχόλιο:

Επειδή προφανώς είναι αδύνατο να στηρίξουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τους αδερφούς, παρακαλούμε όλους για έντονη προσευχή απόψε και αύριο το πρωί.


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"