Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

«ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ PREACHERS .


Όσοι έχουν ζήσει στην Αμερική πολύ πιθανόν θα ξέρουν για τους περίφημους Preachers. Πρόκειται για ιεροκήρυκες-σόουμαν από διάφορες σκέτες, που εμφανίζονται σε κάποια κανάλια μιλώντας σε τεράστιες αίθουσες και βγάζοντας γοητευτικούς λόγους για την θρησκεία, τον Ιησού και πολλά σχετικά, κυριολεκτικά υπνωτίζουν το πολυπληθές κοινό που τους ακολουθεί με κλειστά μάτια, δοξασμένοι οι ίδιοι και φυσικά κερδίζοντας πολλά χρήματα με αυτό το άκρως αμερικανικό επικερδές επάγγελμα.
Αυτό το είδος φαίνεται πως έχει γοητεύσει, βέβαια όχι στην ίδια εμπορική διάσταση και κάποιους εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα.

Όταν για πρώτη φορά γνωρίσαμε τον ιεροκήρυκα Ανδρέα Κονάνο, μας εντυπωσίασε η μεγάλη του ευφράδεια, η αμεσότητα του λόγου του, η ικανότητα του να έχει άμεση επαφή με το κοινό που πάντα τον άκουγε υπνωτισμένο, ενώ για όλα είχε την ευχάριστη ερμηνεία, όπως και ο χαρακτηριστικός ου λόγος του με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «Μην φοβάσαι να χαρείς»!


Ακριβώς αυτός ο τίτλος μας πηγαίνει συνειρμικά κατευθείαν στους περίφημους Preachers. Αυτοί οι ιεροκήρυκες, στους λόγους τους συνήθως προτρέπουν το κοινό να μην στεναχωριέται για τίποτα, πως ακόμα και η αμαρτία είναι ένα φυσικό φαινόμενο και πως στο τέλος δεν υπάρχει καμία κόλαση, αλλά όλα αυτά είναι… αποκυήματα φαντασίας φανατικών ιεροεξεταστών γιατί ο Θεός είναι μόνο Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη, και τίποτα άλλο. Με λίγα λόγια τύφλα να έχουν μπροστά τους οι διάφοροι Οικουμενιστές.

Στην περίπτωση του Ανδρέα Κονάνου και στην δικιά μας ελληνική διάσταση, εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι όλα είναι ωραία και καλά αλλά για την… ταμπακιέρα ούτε λόγος.

Ούτε λόγος για τα δαιμόνια που πυρπολούν από παντού το ποίμνιο και έχουν αλώσει την Ορθοδοξία, ούτε λόγος τον Οικουμενισμό, ούτε λόγος για τη Νέα Τάξη, ούτε λόγος για τις αιρέσεις, ούτε λόγος για το ότι χάνεται η πατρίδα και η Ορθοδοξία, ούτε λόγος για το σήμερα.

Ποιο σήμερα ; Σήμερα οι διωγμοί δεν γίνονται στα σώματα αλλά στις ψυχές και στα πνεύματα ημών και σύντομα και σε αυτές τις σωματικές μας υπάρξεις.

Κάποιοι θα στεναχωρηθούν γιατί είμαστε σκεπτικοί σε κάποιους που θέλουν να τους παρουσιάσουν τα πάντα ως έχει καλώς και να τους κάνουν να χαίρονται. Αυτή είναι η ικανότητα των Preachers και στην ελληνική της έκδοση εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο με τον τίτλο : «Μην φοβάσαι να χαρείς»

Όχι! Να μην φοβόμαστε να χαιρόμαστε, αλλά και να μην φοβόμαστε να δούμε κατάματα την αλήθεια και πιο πολύ να μην φοβόμαστε να την αντιμετωπίσουμε.

Ευχαριστώ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
ΠΗΓΗ