Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οι κακές σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους που κατευθύνουν τον Ιερώνυμο και τους συν αυτώ.


Ένα από τα χαρακτηριστικά επικοινωνιακά τεχνάσματα του Ιερωνύμου Β που ακούσαμε στην προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα ήταν: «Δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης». Με αυτόν τον τρόπο συντελείται η προδοσία της Μακεδονίας και πέρασαν ένα σωρό αντίχριστα νομοσχέδια επειδή «δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης». Το ακούμε συνήθως μαζί με κάτι άλλο, όταν όμως το αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος η ουσία είναι εκεί και όλα τ’ άλλα είναι ψέμματα.

Για τα συλλαλητήρια ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας ΕΙΠΕ:
«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», «Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο».


Και για την αναθεώρηση του Συντάγματος ΕΙΠΕ:
«Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία που θίξατε και το θέμα της ανανεώσεως του Συντάγματός μας, της επανεξετάσεως, μολονότι δεν είναι κατευθείαν δικός μας λόγος -απλώς απόψεις έχουμε και θέσεις- αλλά σε άλλα χέρια εναπόκειται να αποφασίσουν τι θα κάνουν. …»
Ας δούμε όμως με λίγα παραδείγματα πως «χωρίζει τα τσανάκια του» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης μπας και καταλάβουμε τι ακριβώς μας λέει παραπάνω.


1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ


Ένας από τους βασικούς νεκροθάφτες του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών.
Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, από το 2003 έως το 2012, και κατόπιν του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Παράλληλα από το 2009 διηύθυνε το περιοδικό ΘΕΟΛΟΓΙΑ της Εκκλησίας της Ελλάδος και παρά τις αντιδράσεις Ιεραρχών παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 2016 που δημοσιεύτηκαν τα αντίχριστα προγράμματα.

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Πολιτευόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ (από το 2015) στην Αιτωλοακαρνανία και ταυτόχρονα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωνε την θέση της Εκκλησίας για τα συλλαλητήρια ο Γιώργος Βασιλείου στεκόταν δίπλα του (από το 0:47). ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΙΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;; ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;;


Όταν ο Αρχιεπίσκοπος καθησύχαζε τους Κληρικούς μετά την αποκαλυφθείσα συμφωνία με τον Τσίπρα ο Γιώργος Βασιλείου στεκόταν δίπλα του (από το 1:38). ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΙΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;; ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;;


3. ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!

Για πρώτη φορά στα χρονικάδιορθώστε με αν κάνω λάθος-διανεμήθηκε εντός των Ιερών Ναών κατάπτυστο κείμενοδιαφήμισης της διεφθαρμένης Ευρώπης. Είναι η Ευρώπη του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης του Τσίπρα που μας πίνει το αίμα, που μισεί την Ορθοδοξία μας και την ταυτότητά μας και που καταδυναστεύει τους λαούς του τρίτου κόσμου. Και εδώ έχουμε ένα ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ κείμενο που χαίρεται για την ένταξη περισσότερων κρατών μελών -ρωτήστε τους τώρα πόσοι θέλουν να φύγουν- και καλεί για ενοποίηση -όπως ακριβώς επιθυμούν η αριστερή πτέρυγα του Τσίπρα και οι νεοφιλελέ στο ευρωκοινοβούλιο- και εξυμνεί αυτήν την σάπια Ευρώπη για τα «καλά της έργα» μέσα στον Οίκο του Λόγου της Αληθείας. Είναι αυτό έργο της Εκκλησίας κ. Ιερώνυμε;



Προσέξτε εδώ την αντιεκκλησιαστική και πολιτικοποιημένη «γλώσσα» …. «Η Εκκλησία μιλάει στα παιδιά της με τη γλώσσα της Ευθύνης, της Αλήθειας και της Αγάπης»!! Υπάρχουνε πολλές γλώσσες με τις οποίες μας μιλάνε οι Πατέρες; Έχουμε ακούσει ποτέ τους Πατέρες της Εκκλησίας να μας λένε ότι μας μιλάνε «με κάποια» γλώσσα (είτε είναι της «Αληθείας», είτε είναι της «Αγάπης») υπονοώντας δηλαδή ότι θα μπορούσαν να μας μιλήσουν και με άλλες; Οι θεοφώτιστοι Πατέρες δεν μας μιλούν «με κάποια» γλώσσα, μας μιλούν ΤΗΝ γλώσσα, ή, να το πω καλύτερα, ομολογούν νέτα σκέτα τον Λόγο της Αληθείας και της Αγάπης. Και αυτή η «γλώσσα της Ευθύνης»; Έχουμε ακούσει ποτέ τους Πατέρες να μας λένε ότι μας μιλάνε «με γλώσσα Ευθύνης»; Οι πολιτικοί μιλάνε έτσι όχι οι Πατέρες. Ποιός έγραψε αυτό το κείμενο;;

4. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Λέκκας


Ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Λέκκας είναι σύμβουλος του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ και «από τον Οκτώβριο του 2014 υπηρετεί στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία Βρυξελλών ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα Θρησκευμάτων σε στενή συνεργασία με το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε».

Ο «σύμβουλος» του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ και εκπρόσωπος του Υπ. Παιδείας, εμφανίζεται στις διάφορες διαθρησκειακές συναντήσεις εις τας Ευρώπας και ως «εκπρόσωπος» του Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, του Μητροπολίτου Αχαΐας Αθανασίου, δηλαδή και ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος (εκπρόσωπος του Υπ. Παιδείας και συνάμα εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος!).
Σε συνάρτηση με το διανεμηθέν κατάπτυστο κείμενο για την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» μέσα στους Ιερούς Ναούς και για να εμπεδώσουμε ότι η διοικούσα Εκκλησία ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο υψηλότατο επίπεδο ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΑΚΟΗ, παρουσιάζω δύο χαρακτηριστικές θέσεις του Πρωτοπρ. Γεωργίου Λέκκα σε συνάντηση για τις «κοινές ευρωπαϊκές αξίες».

Χριστιανική κουλτούρα της Ευρώπης!!

* «Η παρούσα Οδηγία επιμένει στο ζήτημα των κοινών αξιών αλλά περιορίζεται να τις ταυτίζει με τις αναφερόμενες αποκλειστικά στο Άρθρο 2 της Συνθήκης της Ένωσης. Πιστεύουμε ότι για να προχωρήσει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, δεν αρκεί από μόνη της η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας και της δημοκρατίας. Πιστεύουμε ότι κοινές ευρωπαϊκές πνευματικές αξίες, που βασίζονται στην χριστιανική κουλτούρα της Ευρώπης, όπως αγάπη, παραχώρηση προς τον άλλο και ταπείνωση είναι μεγίστης σπουδαιότητας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.»
Λήψη αυστηρών ευρωπαϊκών μέτρων κατά κρατών-μελών που δεν σέβονται επαρκώς τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες!!
* «Τα ανθρώπινα δικαιώματα για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της ισότητας δεν μπορούν να διδαχθούν πειστικά στη σχολική τάξη χωρίς να προκαλέσουν τουλάχιστον την ειρωνεία των μαθητών, αν οι αξίες αυτές δεν εφαρμόζονται ικανοποιητικά και ορατά σε όλο το εύρος της πολιτικής κοινωνίας, εντός της οποίας οι διδασκόμενοι μαθητές καλούνται να ζήσουν αύριο ως ώριμοι πολίτες. Για το λόγο αυτό, επείγει η λήψη αυστηρών ευρωπαϊκών μέτρων κατά κρατών-μελών που δεν σέβονται επαρκώς αυτές τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες.»
Κοινή ευρωπαϊκή γλώσσα στο επίπεδο της μητρικής!!

* «Είναι αλήθεια ότι οι μαθητές οφείλουν να μαθαίνουν πρωτίστως την μητρική τους γλώσσα στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Είναι, όμως, και επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, να αρχίσει να διδάσκεται μια κοινή ευρωπαϊκή γλώσσα σε όλα τα σχολεία της ΕΕ και να φτάνει η εκμάθησή της, ει δυνατόν, στο επίπεδο της μητρικής γλώσσας κάθε αυριανού πολίτη χώρας-μέλους. Η επιλογή αυτής της κοινής ευρωπαϊκής γλώσσας πρέπει να γίνει ασφαλώς αντικείμενο ενός πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος.»



5. Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος Χατζόπουλος.


Ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος είναι ο Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (διορίστηκε το 2000). Το 2007 «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον ανύψωσε, τιμής ένεκεν, σε Μητροπολίτη Αχαΐας.»!! Ανάμεσα στα άλλα στο βιογραφικό του βλέπουμε ότι «έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ρώμης» και«έλαβε υποτροφία από την Ποντιφική Επιτροπή για την Ενότητα των Χριστιανών από το 1977 έως το 1980»!!
Σε νεότερη συνάντηση για τις «κοινές ευρωπαϊκές αξίες», ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος και ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Λέκκας ως αντιπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ μαζί με όλα τα γνωστά περί των κοινών αξιών και τα περί «φονταμενταλισμού», «ακραίου εθνικισμού», «φοβίας» των Ευρωπαίων εν όψει του [κατευθυνόμενου] [λαθρο]μεταναστευτικού ρεύματος για την «ευρωπαϊκή ενοποίηση», ΤΟΝΙΣΑΝ «Το γεγονός ότι ειδικά για εμάς τους Χριστιανούς το πρόγραμμα ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει κατεξοχήν πνευματική διάσταση στο βαθμό που κινείται προς την κατεύθυνση της προσευχής του Χριστού ‘ίνα πάντες εν ώσιν’», και ενημέρωσαν ότι η πρόταση της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος «προσβλέπει …. σε δεύτερο χρόνο στην θεσμική κατοχύρωση των χριστιανικών εκκλησιών ως βασικών ιστορικών πυλώνων των πολιτιστικών αξιών της Ευρώπης.»

Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου εντάσσεται και στο πλαίσιο των ενεργειών για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την ώρα μάλιστα που αυξάνεται παντού το αντιευρωπαϊκό κύμα. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η δήλωση του Ιερώνυμου στο κοινό ανακοινωθέν περί «ιστορικών λόγων». Δεν το έχει σε τίποτα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος που αποκαλεί τους Μονοφυσίτες Ορθόδοξους και που δεν είναι σίγουρος αν πιστεύει ή όχι, να υποβαθμίσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε ιστορικό μουσείο και να την μετατρέψει σε ευρωπαϊκή ΜΚΟ για τις «κοινές ευρωπαϊκές αξίες». Προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν άλλωστε όλες οι προηγούμενες υποχωρήσεις του και όσον αφορά τα αντίχριστα νομοσχέδια και στο θέμα της Μακεδονίας μας.

«Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία που θίξατε και το θέμα της ανανεώσεως του Συντάγματός μας, της επανεξετάσεως, μολονότι δεν είναι κατευθείαν δικός μας λόγος -απλώς απόψεις έχουμε και θέσεις- αλλά σε άλλα χέρια εναπόκειται να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Όμως,αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας να αφήσετε το προοίμιο του Συντάγματος όπως το έφτιαξαν οι πατέρες μας. Γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ και εκ της θέσεως αλλά και εκ της ηλικίας ή αν θέλετε και εκ της επιστήμης, γιατί υπήρξα κάποτε ιστορικός και πάντοτε τα πρώτα μένουν, τα βιώματα. Είναι η καρδιά μας όπως ξέρετε. [….]…. Έρχεστε και λέτε, ‘για λόγους ιστορικούς’ και μας συγκινεί. Αλλά δεν είναι μόνο ιστορικοί λόγοι, είναι και λόγοι ζωής για όλους μας. Σας ευχαριστώ λοιπόν γι’ αυτό το θέμα και σας συγχαίρω. Θα δοθεί η ευκαιρία πιστεύω στη συνέχεια, πως θα πάει η αναθεώρηση του Συντάγματος, και θα δούμε ποια άλλα σημεία είναι εκείνα που μας απασχολούν. Και ως προς τις μικρότητες ότι θα απαλείψετε, θα σβήσετε τα σύμβολα της Εκκλησίας και λοιπά, από πολέμους τέτοιας μορφής έχουμε γνωρίσει όλοι μας και τους γνωρίζουμε αλλά ξέρουμε να προχωρούμε

«Είναι και λόγοι ζωής για όλους μας
» είπε ο Αρχιεπίσκοπος για να χρυσώσει το χάπι ενώ ευχαρίστησε και είπε συγχαρητήρια στον Τσίπρα 10 φορές στο κοινό ανακοινωθέν (τις μέτρησα). Παράλληλα, φρόντισε να υποβαθμίσει την απάλειψη των συμβόλων της Εκκλησίας με τον όρο «μικρότητες». Ο διωγμός της Εκκλησίας είναι «μικρότητες» για τον Αρχιεπίσκοπο όπως ήταν «παιχνιδίσματα» και η νομική αναγνώριση αλλαγής φύλου από τα 15!! Και επειδή αντιγράφει τον εαυτό του όταν μιλάει για «πολέμους» που ΔΕΝ πρόκειται να δώσει, και που βέβαια δεν τον είδαμε ποτέ να δίνει, είπε ότι «ξέρουμε να προχωρούμε», όπως είχε πει στο παρελθόν «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη» για τα συλλαλητήρια που δεν ήθελε.

6. Βραβεύσεις Προκόπη Παυλόπουλου.

Ίσως η πιο εξώφθαλμη ενέργεια της παράνομης συζυγικής σχέσης Εκκλησίας-Πολιτείας που είδαμε τον τελευταίο καιρό, ήταν οι απανωτές βραβεύσεις του Προέδρου γλάστρα μέσα στους Ιερούς Ναούς (αλλά και έξω από τους Ναούς το ίδιο θα μέτραγε).Μπροστά στους Αγίους που μαρτύρησαν, Μητροπολίτες χωρίς τσίπα αλλά και ο ίδιος ο προκαθήμενος βράβευαν τον Προκόπη Παυλόπουλο που υπέγραφε σειρά αντίχριστων νομοσχεδίων. Το λυπηρότερο όλων ήταν να βλέπει κανείς το κοιμισμένο ποίμνιο να παρακολουθεί ατάραχο αντί να τους πιάσει όλους και να τους πετάξει κλωτσηδόν έξω. Με συγχωρείτε που μιλάω έτσι αλλά αυτοί μόνο έτσι καταλαβαίνουν. ΔΕΝ ζούμε πια την Πίστη μας. Είμαστε κουρδισμένοι τυπολάτρες.





Όταν λοιπόν ακούσουμε ξανά τον Ιερώνυμο να μας λέει «δεν είναι έργο της Εκκλησίας, είναι της κυβέρνησης», καλά θα κάνουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ομιλεί ως προκαθήμενος της Εκκλησίας αλλά ως εκπρόσωπος και μεσολαβητής πολιτικών σχεδιασμών και συμφερόντων.

***

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

ΠΗΓΗ