Ο Αγιασμός των Υδάτων του ποταμού Δούναβη
φωτό: ROMFEA.GR
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Απέραντη θλίψη και οξεία λύπη, διαπερνά τις ψυχές του πιστού λαού του Θεού, μόνο και μόνο στη θέα αυτής της φωτογραφίας. Όσο και αν προσπαθούν οι αιρετικοί οικουμενιστές στη διοικούσα Εκκλησία, πότε με τη διπλωματία, πότε με τις διαταγές, πότε με την ειρωνεία και την εξουθένωση και πότε με τις διώξεις και την τρομοκρατία, να μας τα παρουσιάσουν σαν έργο της αγάπης.
Διπλωματία, δημόσιες σχέσεις, ζώνες επιρροής, νόμος της σιωπής, μεταπατερική Θεολογία, νέα Πατριαρχική Εκκλησιολογία, Ζηζιούλειος Βαπτισματική θεολογία, ακαδημαϊκά πάρε-δώσε και αναγνωρίσεις επιτίμων διδακτόρων σε Παπικά πανεπιστήμια, προσκλήσεις για ομιλίες σε Οικουμενιστικά συνέδρια, προσκυνημένοι Αρχιερείς (άλλοι ευχαρίστως και άλλοι από φόβο).
Φοβισμένοι και φιλόδοξοι Αρχιερείς, που φαίνεται να αναλαμβάνουν εδώ και τώρα την πάταξη κάθε ορθόδοξης φωνής και την παραδειγματική της τιμωρία (Ι.Μ.Θεσσαλονίκης, Ι.Μ.Κυδωνίας). Όσοι δεν έχουν Ορθόδοξες φωνές να πατάξουν, επιδίδονται σε “πατρικές νουθεσίες” της λογικής: “Εκκλησία είναι ο Δεσπότης, κουμάντο κάνει αυτός!”.
Το Άγιον Όρος από τη μια σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου, από την άλλη όμως βιώνει μια πρωτοφανή επιχείρηση κατατρομοκράτησης, των απλών μοναχών που διακόπτουν την μνημόνευση του Πατριάρχη, και φυσικάσυμπροσευχές παντού.
Διαβάστε με σφιγμένη την καρδιά για το κατάντημα.
Με την υπέροχη αυτή φράση και τον θαυμάσιο και τον ωραίο συμβολισμό χαιρέτισαν οι επίσημοι βαυαροί στη πόλη Ρέγκενσμπουργκ (Regensburg) τη φετεινή τελετή του αγιασμού των υδάτων του ποταμού Δούναβη, που όπως είναι γνωστό διασχίζει τη κεντρική Ευρώπη και ποτίζει με τα νάματά του πολλά κράτη, όπως λ.χ. Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης μετέβησαν στη πόλη Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας και τέλεσαν την ακολουθία του αγιασμού του ποταμού Δούναβη.
Προηγήθηκε σύντομη εκκλησιαστική τελετή στον καθεδρικό ναό της πόλης με την ορθόδοξη αντιπροσωπεία, την αντιπροσωπεία της ρωμαιοκαθολικής επισκοπής της πόλης, με επικεφαλής τον τοπικό Επίσκοπο κ. Ρούντολφ Φοντερχόλζερ και τον ευαγγελικό επίσκοπο Χανς-Μάρτιν Βάις.
Ακολούθως η αντιπροσωπείες και το εκκλησίασμα μετέβησαν πεζή με λιτανεία στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη, όπου έλαβε χώρα και η τελετή του αγιασμού.
Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυραν από τα παγωμένα νερά του ποταμού τρεις βαυαροί εθελοντές, μέλη της Κρατικής Υπηρεσίας Επιτήρησης Ποταμών και Λιμνών της Βαυαρίας. Στην τελετή στον καθεδρικό ναό και στην ακολουθία του αγιασμού στη γέφυρα έψαλε με υπέροχο βυζαντινό ύφος ο δρ. Θεολογίας κ. Ιωάννης Πίλιουρης
Παρέστη ο Αρχιδήμαρχος της πόλης κ. Ιωακείμ Βολμπεργκς.
Οι Επίσκοποι και ο Αρχιδήμαρχος τόνισαν στις ομιλίες τους το βαθύ συμβολισμό του αγιασμού που τελείται σε μια ιστορική πολιτιστική γέφυρα και σ΄ένα ποταμό που συνδέει και ζωοποιεί λαούς και πολιτισμούς.
Οι βαυαροί ομιλητές επήνεσαν δημόσια στις ομιλίες τους τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση για την πρωτοβουλία του να εισαγάγει και να καθιερώσει προ τετραετίας το ωραίο αυτό ορθόδοξο έθιμο του αγιασμού των υδάτων, μετά το Μόναχο και στη πόλη Ρέγκενσμπουργκ, ως ευλογία και εμπλουτισμό της εκκλησιαστικής ζωής όλων των κατοίκων της πόλης.
Εφημερίδες και το τοπικό κανάλι κάλυψαν το γεγονός αυτό με επαινετικά λόγια για την παρουσία και ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη πόλη και στη περιοχή