Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Με εντολή των δανειστών το «διαζύγιο» με την Εκκλησία – Ξεσκεπάζεται το βρώμικο παιχνίδι της Κυβέρνησης.


Στα ψιλά γράμματα βρίσκονται οι λεπτομέρειες. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί αποκαλύπτει το έντονο παρασκήνιο των χθεσινών αποκάλυψεων μεταξύ Τσίπρα-Ιερώνυμου. «Η αρχική συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για πιο σαφή διαχωρισμό μεταξύ κράτους και Εκκλησίας».

Το Reuters χαρακτηρίζει «ισχυρή» την Ορθόδοξη Εκκλησία και παρατηρεί ότι έχει παίξει εξέχοντα ρόλο για πολλούς αιώνες στη ζωή της χώρας.

Σημειώνει δε, ότι για πολλούς Έλληνες η εθνική ταυτότητα είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία, ενώ τονίζει, πως το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ.

«Οι δανειστές της Ελλάδας εδώ και καιρό καλούσαν την κυβέρνηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων», αναφέρει το Reuters, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου για την αξιοποίηση της αμφισβητούμενης περιουσίας.

Άρα με λίγα λόγια ο Τσίπρας παίρνει ακόμα εντολές και εκτελεί. Η Δύση και διάφορα κέντρα εξουσίας, θέλουν να αποδομήσουν την Ορθοδοξία και το Έθνος.Το ζήτημα βέβαια είναι ότι και η στάση του κ. Ιρώνυμου είναι προβληματική. Για ποιο λόγο να μπει σε αυτή την συμφωνία; 

΄Το αρχικό βήμα για να διαλυθούν οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους είχε γίνει με τις ταυτότητες. Όλοι θυμόμαστε τον αγώνα του μακαριστού Χριστόδουλου. Τώρα έρχεται αυτή η απόφαση η οποία ταράζει τα νερά. 

Μην ξεχνάμε πως οι δανειστές, από την στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια που μας κατέστρεψαν, χάσαμε και ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας. 

ΤΑΙΠΕΔ και ξεπούλημα της Ιστορίας σε πρώτη φάση, περικοπές στην άμυνα και τώρα ήρθε η Εκκλησία. 

Το να μειωθούν οι ιερείς, ούτως ώστε να μικρύνει το δημόσιο είναι η επίσημη δικαιολογία. Στόχος να αποκοπεί το κράτος από την Εκκλησία. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος πολυπολιτισμικό, χωρίς αρχές και αξίες. Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι μόνο η αρχή.



ΠΗΓΗ