Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σύναξη Κληρικών και με τη βούλα στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 23/3/2017 στις 11πμ θα διεξαχθεί τελικά η σύναξις κληρικών της Ι.Μ.Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για την ιστορική αλήθεια και ακρίβεια αξίζει να αναφέρουμε πως η σύναξη του μηνός Φεβρουαρίου, είχε εκτάκτως προγραμματισθεί για την 23η/2/2017 με μοναδικό θέμα: “ Τη διακοπή της μνημόνευσης του ονόματος του οικείου επισκόπου από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Μανώλη”, αναβλήθηκε άρον άρον, εξ’αιτίας της δυναμικής παρουσίας 100 και πλέον ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Ι.Μ.Θ.

Διαβάστε σχετικά: Έκτακτη σύναξη Ιερέων στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τον π.Νικόλαο Μανώλη. Και μεις εκεί...

Τότε υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας πως διατείνονταν ειρωνικά οι μητροπολιτικοί οτι δε θα πραγματοποιηθεί σύναξη και πως πρόκειται για παραπληροφόρηση.
Οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν εκεί κατέθεσαν ενυπόγραφο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις μητροπολιτικές μεθοδεύσεις κατά του πατρός Νικολάου Μανώλη (κλήση προς απολογία εντός 5 ημερών, για 4 κατηγορίες που επισύρουν την ποινή της καθαιρέσεως).

image imth.jpg 
Το ψήφισμα αυτό δεν έγινε δεκτό και δεν πρωτοκολλήθηκε από τον πρωτοσύγγελο π. Στέφανο Τόλιο με την πρόφαση οτι “δεν υπάρχει το γνήσιο της υπογραφής”.

Την ίδια μέρα το ψήφισμα, με τις 121 υπογραφές, εστάλη με δικαστικό επιμέλητη και παραδόθηκε την επόμενη, οπότε έγινε δεκτό και πρωτοκολλήθηκε με αρ. επίδοσης 6803 Γ΄

Σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και όσοι θέλουν να τα υποβαθμίσουν ή να τα κουκουλώσουν, προκαλούν και σκανδαλίζουν εκείνοι τον πιστό λαό:
"Προχώρησε στη διακοπή μνημόνευσης του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ Ανθίμου και ο πολιός ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης".
Πανελλαδικώς και ανά τον κόσμο, προκλήθηκε κύμα διακοπών μνημονεύσεων Επισκόπων με κεντρικό αίτημα: "την καταδίκη της ψευδο-Συνόδου της Κρήτης και της παναιρέσεως του Οικουμενισμού".

Παρά την ένοχη σιωπή των περισσοτέρων μέσων ενημερώσεως, κυρίως των site και blog εκκλησιαστικών ειδήσεων, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια να τιμωρηθούν παραδειγματικά, (εκείνοι που τόλμησαν πρώτοι να ορθώσουν τείχος εντός της Εκκλησίας, από τον Επίσκοπό τους, που δεν καταδικάζει την ψευδο-Σύνοδο της Κρήτης και την παναίρεση του Οικουμενισμού), ώστε να αποτραπεί γενίκευση του φαινομένου, η συνείδηση κλήρου, μοναχών και του απλού λαού εξεγείρεται.

Τώρα ήρθε η ώρα και για τους πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης να αναλάβουν την Ιστορική ευθύνη και να πάρουν θέση:

Με την αλήθεια ή με την αίρεση; Με τον Χριστό ή με τον διάβολο; Με τον Οικουμενισμό ή με την Ορθοδοξία;