Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Οι Οικουμενιστές ξεπουλάνε τα πάντα: Από το Άγιον Όρος έως την Παλαιστίνη


ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!! Πουλήσανε και την Αρχαία Καισάρεια της Παλαιστίνης!!

Ζητούν την Καθαίρεση του Πατριάρχη Θεόφιλου!!

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!! Πουλήσανε και την Αρχαία Καισάρεια της Παλαιστίνης!!

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Ελληνο- Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τις πωλήσεις της περιουσίας του. Μετά την κρυφή πώληση των 500 στρεμμάτων πέρυσι το 2016, σε μυστηριώδη επενδυτικό όμιλο που αποκαλύφτηκε πριν λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τσουνάμι οργής και αντίδρασης από τους Παλαιστινίους και Ιορδανούς χριστιανούς, μια νέα αποκάλυψη πώλησης περιουσίας ξεσηκώνει τώρα και τους Ισραηλινούς.

Έτσι πρόσφατα (17/7/17) στο ειδησεογραφικό portal The Times of Israel (1) δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Καισάρεια πουλήθηκε από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία σε μυστηριώδη ξένο αγοραστή» και υπότιτλο «Σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκάλεσε συνάντηση σχετικά με την απροσδόκητη πώληση έκτασης 700 στρέμματα που ανήκει στο Πατριαρχείο στην αρχαία πόλη-λιμάνι».Πολλοί νομίζουν ότι υπάρχει μία μόνον Καισάρεια. Η γνωστή, από τον Μέγα Βασίλειο, Καισάρεια της Καππαδοκίας. Ωστόσο, εκτός από αυτή, υπήρχαν και στην Παλαιστίνη, άλλες δύο πόλεις με την ονομασία Καισάρεια, εξίσου σημαντικές. Η μία ήταν η Καισάρεια, η παράλιος, κτισμένη στο δυτικό άκρο της πεδιάδας Σαρών, στα παράλια της Μεσογείου, μεταξύ της Χάιφας και του Τελ Αβίβ. Και η άλλη, η πιο εντυπωσιακή -για την αρχαιοελληνική παρουσία της στη Μέση Ανατολή- είναι η Καισάρεια του Φιλίππου ,μία Ελληνική αρχαία πόλη στα υψίπεδα του Γκολάν. Η Καισάρεια , που αναφερόμαστε είναι η παράλιος, (στα Λατινικά Caesarea Maritima, δηλ. «Παράλιος Καισάρεια» και Caesarea Palaestina, δηλ. «Καισάρεια της Παλαιστίνης»), υπήρξε πόλη και λιμάνι που χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Μέγα μεταξύ των ετών 25 ως 13 π.Χ. Σήμερα, τα ερείπιά της βρίσκονται στη μεσογειακή ακτή του Ισραήλ, Βορείως της πόλης Νετάνιας, στο μέσο του δρόμου ανάμεσα στις πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε την 16/07/17 στο δελτίο ειδήσεων του Ισραηλινού Channel 2, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πούλησε κρυφά τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2017), για ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί, το αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το Ιπποδρόμιο της αρχαίας πόλης Καισάρειας, σε εταιρεία συμμετοχών με την επωνυμία ‘Saint Ventures Limited’, προφανώς Off Shore , καθόσον είναι εγγεγραμμένη κάπου στην Καραϊβική!! Στο άρθρο υπενθυμίζεται επίσης και η προσφάτως αποκαλυφθείσα υπόθεση πώλησης εκτάσεων του Πατριαρχείου στις συνοικίες Talbiya και Nayot, από τις ακριβότερες συνοικίες των Ιεροσολύμων, όπου ήδη έχουμε αναφερθεί. Ιδού το άρθρο (2). Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Channel 2, η πώληση των εκτάσεων στην Καισάρεια εξέπληξε τους αξιωματούχους στην ισραηλινή Αρχή Διαχείρισης Βιοτόπων και Πάρκων [Israel Nature and Parks Authority], στο Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο [Jewish National Fund -JNF], καθώς και την Ισραηλινή Κτηματολογική Αρχή και φυσικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄, καθόσον τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσωπική έγκριση και την υπογραφή του. Σύμφωνα με σχετική δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ισραηλινού Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Channel 2, «απαιτείται η παρέμβαση των αρμόδιων αρχών». Επίσης, αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Βιοτόπων και Πάρκων δήλωσε ότι ο εν λόγω κυβερνητικός οργανισμός «θα ενεργήσει ώστε να διασφαλίσει την προστασία των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στις εκτάσεις». Όπως αναφέρεται, η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και όπως φαίνεται, το θέμα αρχίζει να αποκτά ευρύτερες διαστάσεις στο Ισραήλ, γιατί άπτεται πλέον των δικών του εθνικών συμφερόντων. Νέο, παρεμφερές άρθρο του Haim Rivlin , δημοσιεύεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο rotter.net(3), με τίτλο «Η παλιά πόλη της Καισάρεια πουλήθηκε από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο σε άγνωστη εταιρεία των νησιών της Καραϊβικής». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τεράστια έκταση που πουλήθηκε, περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο και το Αμφιθέατρο της Καισάρειας. Σημειώνεται δε, ότι το γεγονός προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο κράτος του Ισραήλ, στο Jewish National Fund και στην Αρχή Διαχείρισης Βιοτόπων και Πάρκων του Ισραήλ, όπως προαναφέραμε. Μάλιστα το άρθρο καταλήγει: «Επιτέλους αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για ένα συμβάν εθνικής σημασίας».

Όπως γίνεται αντιληπτό η οικονομική πολιτική του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’, είναι πλέον διαφορετική από το παρελθόν, όπου η περιουσία ενοικιαζόταν και δεν πωλούνταν. Και τούτο διότι αν και απέδιδε ολιγότερα έσοδα στο Πατριαρχείο, η περιουσία παρέμεινε στην κατοχή του και δεν χανόταν και αποτελούσε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, στο δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ευρίσκεται και στην ουσία αποτελούσε το διαβατήριό του Πατριαρχείου για την επιβίωσή του. 

Και όμως ο Πατριάρχης Θεόφιλος, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αλλάζει την παραδοσιακή πολιτική του Πατριαρχείου και αρχίζει να πουλά περιουσία και μάλιστα κρυφά, χωρίς να διευκρινίζεται, αν οι ενέργειες αυτές, έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου. Έτσι δίδεται η εντύπωση να αδιαφορεί για το μέλλον του Πατριαρχείου, όπως και για το γεγονός ότι ο προκάτοχός του Ειρηναίος Α’ καθαιρέθηκε από Πατριάρχης και τώρα ευρίσκεται «εκούσια και εξ ανάγκης φυλακισμένος», γιατί προσπάθησε να πουλήσει περιουσία του Πατριαρχείου, γεγονός που οδήγησε στην εκλογή του ιδίου ως Πατριάρχη. Αδιαφορεί ακόμη, καθόσον είναι βέβαιο ότι γνωρίζει, για το γεγονός ότι η πώληση περιουσίας αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Άραβες (Παλαιστινίους και Ιορδανούς) ορθοδόξους χριστιανούς, καθόσον την θεωρούν δική τους εθνική γη , το δε θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό αλλά καθαρά εθνικό και ότι θα αντιδράσουν οπωσδήποτε.

Αδιαφορεί επίσης, καθόσον είναι βέβαιο ότι γνωρίζει, για το γεγονός ότι η πώληση περιουσίας τροφοδοτεί με νερό στο μύλο του Παλαιστινιακού εθνικισμού με τελικό σκοπό την ανάληψη της ηγεσίας του Πατριαρχείου από Άραβες χριστιανούς, όπως έγινε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, διακυβεύοντας έτσι τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και τέλος να επιτύχει το ακατόρθωτο. Εκτός από τους Άραβες, να ξεσηκώσει τώρα και τους Ισραηλινούς, που μέχρι τώρα στηρίζουν συνεχώς (και αφανώς σε πολλές περιπτώσεις) την Ελληνική ηγεσία του Πατριαρχείου (στην ουσία είναι οι μεγάλοι ευεργέτες του Πατριαρχείου!!), με την τελευταία απίστευτη πρόκληση, πουλώντας 700 στρέμματα αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης σε επενδυτική εταιρεία!! 

Δηλαδή μιλάμε για πρωτοφανές παγκόσμιο επίτευγμα λανθασμένων και καταστροφικών επιλογών. Δηλαδή, να ξεσηκώσει με τις πράξεις του και εναντίον του, τους δύο λαούς στην περιοχή και μάλιστα στην τελευταία περίπτωση, το Ισραηλινό κράτος, που όχι μόνο δεν αστειεύεται και θα λάβει αυστηρές αποφάσεις, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει τακτική και συμπεριφορά και αντί της στήριξής του προς την (Ελληνική) ηγεσία του Πατριαρχείου, για λόγους που άπτονται της εθνικής του πολιτικής και δεν είναι του παρόντος, να αρχίσει την υπονόμευσή της. 

Και τα ερωτήματα που τίθεται αβίαστα είναι: Γιατί τα κάνει αυτά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους (εθνικούς και όχι μόνο) που ελλοχεύουν; Τι κρύβεται πίσω από την φρενίτιδα πώλησης πατριαρχικής γης; Οικονομική δυσπραγία ή κάτι άλλο πιο σοβαρό; Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξεπεραστεί η σοβούσα αυτή μεγάλη κρίση, αν και η κατάσταση δεν μας επιτρέπει αισιοδοξία. Κύριε Ελέησον, όπως θα έλεγε και κάθε εχέφρων και Θεοσεβούμενος Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.

* O Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, πρώην Αξκος επιχειρήσεων της ECMM στον πόλεμο της Βοσνίας, Απόφοιτος Tactical Intelligence School (U.S.Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ.
Πηγές:
(1) http://www.timesofisrael.com/ancient-roman-amphitheater-in-caesarea-sold-by-greek-orthodox-church-to-mystery-foreign-buyer/
(2) http://www.analystsforchange.org/2017/07/blog-post_246.html
(3) http://rotter.net/enews/news.php
(4) Photo: https://www.google.gr/search?q=caesarea

http://infognomonpolitics.blogspot.gr


ΠηγήΟργή και Αντιδράσεις κατά Πατριαρχείου ΙεροσολύμωνΖητούν την Καθαίρεση του Πατριάρχη Θεόφιλου!!


Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Και να λοιπόν που τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όπως φαίνεται θα είναι η απαρχή δυσμενών εξελίξεων. Η πώληση ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, που είχαμε αναφερθεί λίγες μέρες πριν(1), εξόργισε την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ), και την ηγεσία των Αράβων Χριστιανών του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Οι αντιδράσεις άρχισαν, όταν οι Άραβες ορθόδοξοι χριστιανοί σε Παλαιστίνη και Ιορδανία πληροφορήθηκαν μια μυστική συμφωνία πώλησης, περισσότερων από 200 οικοπέδων στις συνοικίες Talbiya και Nayot, στην Ιερουσαλήμ, σε έναν μυστηριώδη Ισραηλινό επενδυτικό όμιλο. ‘Έτσι την 11/7/17 δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της οικονομικής Ισραηλινής εφημερίδας Calcalist(2), άρθρο του Doron Peskin {Αναλυτής θεμάτων Μέσης Ανατολής και Διευθυντής της εταιρείας Concord MENA, αρθρογραφεί στην ε/φ Calcalist και στα ειδησεογραφικά Ynet και Al-Monitor}, με τίτλο «Οι Ιορδανοί και οι Παλαιστίνιοι ενεργούν για να τορπιλίσουν την πώληση ακινήτων στην Ιερουσαλήμ» και υπότιτλο «Είναι εξοργισμένοι με τον Πατριάρχη που ενέκρινε τη συναλλαγή για την πώληση ακινήτων σε εβραίους επενδυτές. Οι πιστοί ξεκίνησαν να τον μποϋκοτάρουν και να διαδηλώνουν εναντίον του. Εάν η Ιορδανία και η ΠΑ δηλώσουν ότι δεν τον αναγνωρίζουν, θα καθαιρεθεί και η συναλλαγή κινδυνεύει να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με το άρθρο, την 10/7/17, έγιναν δυο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του γεγονότος, που χαρακτηρίστηκε ως "πώληση ακινήτων στον σιωνιστή κατακτητή". Η μία διαδήλωση έγινε απέναντι από τον Ναό του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ και η δεύτερη απέναντι από τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις, οι οργανωτές κατήγγειλαν τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ', για την πώληση της περιουσίας του Πατριαρχείου.

Οι διαδηλώσεις, όπως αναφέρεται στο άρθρο, οργανώθηκαν από ορθόδοξα παλαιστινιακά ιδρύματα και πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας της παλαιστινιακής Φατάχ, το κόμμα του προέδρου της ΠΑ Μαχμούντ Αμπάς. Η Φατάχ έχει ως στόχο να αναδείξει, ότι η πώληση γης από το Πατριαρχείο αποτελεί βασικά εθνικό παλαιστινιακό πρόβλημα και όχι μόνο πρόβλημα της χριστιανικής κοινότητας. Για αυτό τον λόγο, ο Γενικός Γραμματέας της Φατάχ στη Βηθλεέμ, Muhammad el-Masri, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης απέναντι από τον Ναό της Γεννήσεως, απεύθυνε έκκληση για συμμετοχή όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων, οι Παλαιστίνιοι απαιτούν να αναλάβουν τον έλεγχο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και των εδαφών που αυτή έχει στην ιδιοκτησία της. Για τα γεγονότα που άρχισαν και εξελίσσονται ραγδαία και δραματικά, αναφέρονται ακόμη και σε δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Al-Monitor(3) και του παλαιστινιακού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ma'an(4). Στα δημοσιεύματα αποκαλύπτεται, ότι «τελικός στόχος του αγώνα των Παλαιστινίων είναι η απομάκρυνση του Πατριάρχη», ενώ επίσης, από τότε που δημοσιοποιήθηκε η πώληση της ακίνητης περιουσίας στην Ιερουσαλήμ, έχουν αρχίσει να ακούγονται ακραίες φωνές για «ποινική δίωξη του Πατριάρχη, για διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων»!! Παλαιστινιακοί Ορθόδοξοι φορείς ίδρυσαν επιτροπή που θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση. Μάλιστα φρόντισαν να διαρρεύσει στα αραβικά ΜΜΕ, ότι όλοι οι επικεφαλής των Εκκλησιών στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως και 14 τοπικά εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφάσισαν στις 3 Ιουλίου 2017 «να ζητήσουν να μην μνημονεύεται το όνομα του Πατριάρχη Θεόφιλου, καθώς επίσης να μην γίνεται δεκτός ο ίδιος και άνθρωποί του σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους και να ανακηρυχθεί ως ανεπιθύμητη προσωπικότητα». Οι ίδιοι παράγοντες απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Πατριάρχη για οικονομική δυσχέρεια και για έλλειψη βοήθειας εκ μέρους των αραβικών χωρών.

Μετά τις παραπάνω αντιδράσεις, σύμφωνα με τον Doron Peskin, μερικοί φορείς – μεταξύ των οποίων και το Ορθόδοξο Συμβούλιο της πόλης Άκρας, ξεκίνησαν ήδη να υιοθετούν την πολιτική του μποϊκοτάζ στον Πατριάρχη. Εκκλησιαστικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι η τελευταία συναλλαγή που έγινε γνωστή, αποτελεί μόνο «την κορυφή του παγόβουνου» και ότι «ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ είναι αναμεμιγμένος και σε άλλες υποθέσεις πώλησης ακινήτων σε ισραηλινούς αξιωματούχους».

Οι Παλαιστίνιοι φορείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και το Ορθόδοξο Ιορδανο-Παλαιστινιακό Συμβούλιο ασκούν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση της Ιορδανίας και της ΠΑ, να ανακηρύξουν παύση αναγνώρισης του Πατριάρχη. Μάλιστα, 112 ιορδανοί βουλευτές υπέγραψαν διαμαρτυρία, που εστάλη στον Π/Θ της Ιορδανίας. Μια τέτοια ενέργεια, όπως ισχυρίζονται, θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην απομάκρυνση του Θεόφιλου Γ', δεδομένου ότι, για να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, απαιτείται αποδοχή του από τα τρία κράτη, Ισραήλ, Ιορδανία και ΠΑ, όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Ακόμη στο ειδησεογραφικό portal The Times of Israel σε άρθρο αναφέρονται και τα εξής: «Οι επικριτές σε Ιορδανία και Δυτική Όχθη καταλογίζουν επίσης αδράνεια στον Αμπάς όσον αφορά τις συμφωνίες [πώλησης] στη δυτική Ιερουσαλήμ και θέλουν να αντικατασταθούν οι Έλληνες από Παλαιστινίους στην ιεραρχία της Εκκλησίας»(5). Μέχρι τώρα, οι Αρχές στο Αμάν και την Ραμάλα απέφυγαν, τουλάχιστον δημόσια, να προβούν σε επίσημες δηλώσεις που θα διευκρινίζουν τη θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό καταδεικνύει την πολιτική ευαισθησία του θέματος.

Η καθαίρεση Πατριάρχη δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά αποτελεί σπάνιο γεγονός και έχει συμβεί μόνο μια φορά. Και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι έγινε ακριβώς πριν 12 χρόνια με τον προκάτοχο του νυν Πατριάρχη Θεόφιλου, τον Πατριάρχη και νυν μοναχό Ειρηναίο. Τότε, το 2005, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συγκλονίστηκε από ένα σκάνδαλο διαχείρισης της περιουσίας του, παρόμοιο με το σημερινό, αλλά μικρότερης έκτασης. Μέσα από δραματικές διεργασίες, ο Πατριάρχης Ειρηναίος Α', καθαιρέθηκε, όταν αποκαλύφθηκε ότι «ενεπλάκη σε συναλλαγή», κατά την οποίαν πουλήθηκε ή έγινε προσπάθεια να πουληθεί ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου (τα ξενοδοχεία Πέτρα και Ιμπέριαλ), εντός της παλαιάς πόλη της Ιερουσαλήμ και μάλιστα στην δεξιά εθνικιστική Εβραϊκή οργάνωση Ateret Hakohanim. Και ενώ ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, ανήλθε στον θρόνο του Πατριαρχείου, μετά από το πρωτοφανές αυτό γεγονός, εν τούτοις ευρίσκεται και αυτός στο μέσον ενός μεγάλου και ενδεχομένως επικίνδυνου για τα εθνικά μας θέματα κλυδωνισμού του Πατριαρχείου για παρόμοιο θέμα διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου. 


Όπως παρουσιάζονται τα γεγονότα, φαίνεται ότι η αγοραπωλησία έγινε και ο Πατριάρχης συνηγόρησε στο θέμα, για οικονομικούς ή και άλλους λόγους που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Το ζήτημα όμως είναι πολύ πιο σοβαρό και ακόμη πιο επικίνδυνο για τα εθνικά μας θέματα. Το Ελληνο-Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί την Ελληνική ιστορική συνέχεια στην περιοχή, ως κληρονόμος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, αλλά και την σύγχρονη «soft power», του Ελληνισμού και την προβολή ισχύος της εθνικής μας κυριαρχίας στην ιστορική περιοχή της Μέσης Ανατολής. Απαιτείται σοβαρός και υπεύθυνος χειρισμός του όλου θέματος, από όλους όσους εμπλέκονται και είναι αρμόδιοι (Πατριαρχείο, Εκκλησία της Ελλάδος, Πατριαρχείο Κων-λεως, Ελληνική κυβέρνηση), γιατί όπως αποκαλύπτεται με απόλυτη σαφήνεια από την αρθρογραφία τόσο στον Ισραηλινό, όσο και Παλαιστινιακό τύπο, καθώς και εκτιμήσεις πολλών εκ των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ», σκοπός των παλαιστινιακών εθνικιστικών κύκλων, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις είναι η «υφαρπαγή» του Πατριαρχείου, με το γνωστό και παλαιό επιχείρημα ότι το ορθόδοξο ποίμνιο είναι Παλαιστίνιοι, η δε ηγεσία του Πατριαρχείου είναι Έλληνες και ότι αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει!! Και δυστυχώς σε αυτό πρωτοστατούν στελέχη της Φατάχ, του κυβερνώντος παλαιστινιακού κόμματος του προέδρου της ΠΑ, Μαχμούτ Αμπάς. Ξεχνώντας βέβαια την ιστορική συνέχεια και προσφορά του Ελληνισμού επί αιώνες τώρα, διαφυλάττοντας το Πατριαρχείο από την ίδρυσή του, δια μέσου των αιώνων, μέχρι σήμερα. 

Οι ίδιοι Παλαιστινιακοί εθνικιστικοί κύκλοι που πρωταγωνίστησαν το 2005 και είχαμε τα τραγικά γεγονότα με την καθαίρεση Πατριάρχη, βλέπουμε να πρωταγωνιστούν ξανά με το ίδιο ακριβώς σενάριο: Πώληση περιουσίας του Πατριαρχείου σε «ακραίες ή ύποπτες Εβραϊκές οργανώσεις ή εταιρείες» και «διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» από την ηγεσία του Πατριαρχείου!! Τελικός σκοπός των, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, εκτιμάται ότι είναι η καθαίρεση ξανά του Πατριάρχη, κατόπιν ο έλεγχος και η άλωση του Πατριαρχείου με τελική επιδίωξη την εκδίωξη της Ελληνικής του ηγεσίας, με την κατηγορία της αναξιότητας και της διαφθοράς. Ελπίζουμε και ευχόμαστε, για το καλό του Ελληνισμού, η παρούσα κρίση να ξεπεραστεί και οι εκτιμήσεις να παραμείνουν μόνο εκτιμήσεις, αν και οι ενδείξεις και οι πληροφορίες είναι ανησυχητικές, πολύ ανησυχητικές!!
« Ἱερουσαλὴμ Ἱερουσαλήμ, ἡ ἀποκτείνουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους πρὸς αὐτήν· ποσάκιςἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου… καὶ οὐκ ἠθελήσατε» (Ματθ. κγ΄, 37)

www.analystsforchange.org


Πηγή