Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Προφητικός ο μακαριστός π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Όταν οι επίσκοποι σιωπούν, μπορεί και ένας καλόγερος να κρατήσει την Ορθοδοξία!

Αποτέλεσμα εικόνας για καντιωτης

«Παλιό το παραμύθι του διαβόλου με την ένωση των εκκλησιών», λέει ο μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης στην παρακάτω ομιλία του.

«Όταν οι επίσκοποι σιωπούν, μπορεί και ένας καλόγερος να κρατήσει την Ορθοδοξία!» λέει λίγο νωρίτερα και δίνει θάρρος στους πιστούς που απογοητεύονται από τη σημερινή στάση των Επισκόπων. Προφητικός και προορατικός περιγράφει τη σημερινή κατάσταση λες και έβλεπε μπροστά του όλα τα γεγονότα.


Ακούστε παρακάτω την ομιλία του, θα σας λυθούν πολλές απορίες.


το είδαμε εδώ
(πηγή βίντεο augoustinos-kantiotis.gr)

Σχόλιο:

Επικός, πράγματι επικός, ο μακαριστός επίσκοπος μας, π.Αυγουστίνος Καντιώτης.
Χρειάστηκε να γίνει δικτατορία (του Γ.Παπαδόπουλου) για να καταφέρουν να χειροτονηθούν άξιοι δεσποτάδες (από Αριστείνδην Σύνοδο, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να εκλεγούν άξιοι. Όταν οι πολλοί είναι διεφθαρμένοι, πως να αφήσουν ευλαβείς να καταλάβουν δεσποτικούς θρόνους; Σκεφθείτε που είμαστε τώρα, 50 χρόνια μετά ..).
Η επόμενη δικτατορία όμως, του Ιωαννίδη (1973, λίγο μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου), έκανε αρχιεπίσκοπο τον Σεραφείμ και σχεδόν όλους τους καθαίρεσε ΧΩΡΙΣ απολογία.

Καμαρώστε λοιπόν αληθινό φρόνημα επισκόπου.
Λίγα λεπτά να ακούσετε, θα καταλάβετε ..

Πόσα χρόνια έχουμε να ακούσουμε τέτοια φωνή στους άμβωνες της εκκλησίας μας;

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"