Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!


Στην Ουκρανία ο Πατριάρχης. Οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ.Βατοπαιδίου και Ι.Μ.Ξενοφώντος στην συνοδεία του. 

Τους «επέλεξε προσωπικά» ο Βαρθολομαίος -όπως επιλέγουμε τις ντομάτες στον μανάβη. Όχι, όχι προς Θεού, δεν συμφώνησαν εκείνοι να πάνε. Επιλέχθηκαν. Άλλο επιλέχθηκαν και άλλο δέχτηκαν! «Τους επέλεξε» ο πατριάρχης. Η Ιερά Κοινότητα θα βγάλει ανακοίνωση επ’ αυτού; Συμφωνεί ή διαφωνεί;

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεσθεί η ενθρόνιση του «Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας», Μητροπολίτου Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επέλεξε την συνοδεία του, καταλήγοντας σε μια τετραμελή αποστολή η οποία αποτελείται από δύο Ιεράρχες και δύο Ηγουμένους από το Άγιο Όρος. Οι Σεβασμιώτοι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ, και Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιος καθώς επίσης και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος θα είναι η επίσημη συνοδεία του Οικουμενικού .

Οι Ιεράρχες και οι καθηγούμενοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Παναγιώτατο, για την ιστορική ενθρόνιση ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι η επιλογή των Ηγουμένων δεν ήταν επιλογή των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε εστάλησαν από την Ιερά Κοινότητα ως εκπρόσωποι αυτής.






Τελικά... πότε έλεγε αλήθεια τότε ή τώρα;; εδώ




ΠΗΓΗ