Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ξυλοκόπησαν πιστούς και κληρικούς στην Τερνούπολη της Ουκρανίας: ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ & ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ! ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα

Ξυλόκοπησαν πιστούς και κληρικούς

στην Τερνούπολη της Ουκρανίας



https://www.romfea.gr

 



Εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με το μήνυμα του Ευαγγελίου και την διδασκαλία του Κυρίου, αντίκρισαν την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή της Τερνούπολης.___

Το πρωί της Κυριακής, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Τερνούπολης, μετέβη στον Ιερό Ναό για να τελέσει την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία.

Εκεί, υποστηρικτές της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εμπόδισαν παρανόμως τον Ιερέα και τους πιστούς να εισέλθουν στον Ναό.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Εφημέριος π. Στέφανος αφού χαρακτήρισε παράνομη την απαγόρευση αυτή, τόνισε ότι αυτό αποτελεί ωμή παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία των πιστών.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν οι υποστηρικτές της νέας Εκκλησίας ζητούσαν τα κλειδιά του ναού, προσβάλλοντας και χτυπώντας τους πιστούς που ήθελαν να προστατεύσουν την Εκκλησία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος, δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν και παρενέβη η Αστυνομία, η οποία άρχισε να χτυπάει τους πιστούς και είχε ως αποτέλεσμα ο Εφημέριος του ναού να σπάσει τα δάχτυλα του και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφά
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τοπικές Αρχές υποστηρίζουν την νέα Εκκλησία και προτρέπουν τους πιστούς να μην πηγαίνουν στις Ακολουθίες.

«Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν από την δουλειά μας, ενώ άλλους τους απειλούν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους στον πόλεμο αν πάμε στην Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας» – δήλωσε χαρακτηριστικά ενορίτης του Ιερού Ναού.