Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Στιγμιαία ή διαρκής καταφρόνηση του Ευαγγελίου από τους "αντι-Οικουμενιστές;


Αμετανόητος ο Πάπας Φραγκίσκος ζητάει απροκάλυπτα πλήρη ενότητα στην αίρεση!Και οι "Ορθόδοξοι" κρατούν "Φανάρι"!!

Ξεκάθαρος ο Πάπας Φραγκίσκος, προχωρεί στην εφαρμογή της Οικουμενιστικής Ενώσεως που έχουν συμφωνήσει με όλους τους "Πατριάρχες"! Και οι μεν Οικουμενιστές συμπορεύονται! Οι «αντι-Οιουμενιστές», όμως, τί κάνουν; Συνεχίζουν τον χαρτοπόλεμο και συνεχίζουν να κοινωνούν μαζί τους! Εκτός από τρεις, που σταμάτησαν να λειτουργούν, αλλά δεν διέκοψαν την μετά των αιρετικών κοινωνία, όπως ανακριβώς διατυμπανίζουν!
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητάει απροκάλυπτα πλήρη ενότητα! Ποιος «παρακατιανός» θα μείνει έξω από την ένωση;;;

Του Μανώλη Κείου

Μετά το θεολογικό σεισμό που προκάλεσε στην Αίγυπτο ο Πάπας Φραγκίσκος λέγοντας πως είμαστε αδελφοί Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, αποκαλώντας παιδιά του και τους Ορθοδόξους και κυρίως με την κοινή δήλωση με τους Κόπτες πως αναγνωρίζουν κοινό βάπτισμα, πλέον οδεύει ολοταχώς προς το σχέδιο της πληρους ενότητας και το ζητάει απροκάλυπτα με βάση πάντα την θεωρία περί ενότητος του Αγίου Πνεύματος!

Και ξεκινάει με τους προθύμους Κόπτες…

Στο μήνυμά του προς τον Κόπτη Πατριάρχη Ταγουάρδο χθες 10 Μαΐου ημέρα αφιερωμένη στην φιλία μεταξύ των Κοπτών και των
Ρ/Καθολικών, επαναλαμβάνει την επιθυμία του να συνεχίσει το ταξίδι προς την πλήρη ενότητα και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το καλωσόρισμα που έλαβε κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο.
Κατά τη διάρκεια της παπικής επίσκεψης στην Αίγυπτο στις 28 και 29 Απριλίου, ο Πάπας μίλησε για τον «οικουμενισμό του αίματος» που ενώνει τους Χριστιανούς των δύο πλευρών.

Το μήνυμα του Φραγκίσκου προς τον Ταγουάρδο αναφέρει:
Προς την Αγιότητά του Τάγουάρδο Β Παπά Αλεξανδρείας και Πατριάρχη του Αγίου Μάρκου

Αγαπητέ αδελφέ,
Μετά την επίσκεψή μου στην Αίγυπτο και την ευλογημένη συνάντηση με την Αγιότητά σας στο Κάιρο και υπενθυμίζοντας την τέταρτη επέτειο της αδελφικής μας συνάντησης στη Ρώμη στις 10 Μαΐου 2013, επωφελούμαι της ευκαιρίας για να σας προσφέρω τις ευχές μου για ειρήνη και υγεία, καθώς και τη χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου για τους πνευματικούς δεσμούς που ενώνουν το Έθνος του Πέτρου και του Μάρκου.
Για άλλη μια φορά εκφράζω την βαθιά εκτίμησή μου για τη φιλοξενία σας και για την συγκινητική μας συνάντηση και την κοινή προσευχή ως αδελφοί εν Χριστώ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που ενισχύσαμε τη βαπτιστική ενότητά μας στο σώμα του Χριστού δηλώνοντας μαζί ότι “εμείς, με ένα μυαλό και καρδιά, θα επιδιώξουμε ειλικρινά να μην επαναλάβουμε το βάπτισμα που έχει δοθεί σε καθεμία από τις Εκκλησίες μας για οποιοδήποτε πρόσωπο που επιθυμεί να ενταχθεί στην άλλη. «Οι δεσμοί αδελφοσύνης μας, μας προκαλούν να εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες να επιμείνουμε στην αναζήτηση ορατής ενότητας στην ποικιλομορφία υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, διατηρούμε την ισχυρή μεσιτεία και το παράδειγμα των μαρτύρων. Μπορούμε να συνεχίσουμε να προχωρούμε μαζί στο ταξίδι μας προς το ίδιο ευχαριστιακό τραπέζι και να μεγαλώνουμε στην αγάπη και στη συμφιλίωση.

Διαβεβαιώνω την Αγιότητά σας για τις συνεχείς προσευχές μου για σας και για την ειρήνη στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Σε αυτή την εποχή του Πάσχα θα προσευχηθώ το Άγιο Πνεύμα, η δύναμη και η τρυφερότητα του Θεού, να γεμίσουν τις καρδιές μας με τη χάρη Του και να ανάψουν μέσα τους τη φωτιά της αγάπης Του. Είθε το Πνεύμα της ειρήνης να μας χαρίζει μια αύξηση της ελπίδας, της φιλίας και της αρμονίας.

Με αυτά τα συναισθήματα, σε αυτή την ειδική περίσταση, η οποία δικαίως έγινε γνωστή ως η ημέρα φιλίας μεταξύ της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Καθολικής Εκκλησίας, ανταλλάσσω με την Αγιότητά σας μια αδελφική αγκαλιά ειρήνης στον Χριστό τον Κύριο μας”.


Όπως φαίνεται λοιπόν τα πράγματα με τους Κόπτες είναι δρομολογημένα. Και όταν ενωθεί το Βατικανό με τους μονοφυσίτες όποιος μείνει απέξω θα φαίνεται….παρακατιανός…. Άρα;;; Κοντά στο νου και η γνώση….

Πηγή