Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ



Η ευφυής και πονηρή τακτική της Νέας Τάξης και της βασικής της επιδίωξης να επιβάλει την Παν θρησκεία, είναι σε πρώτη φάση να προκαλεί σύγχυση σε όσους πιστούς θεωρούν το να υπακούουν στο Δεσπότη, είναι ανώτερο από το να υπακούουν στην Πιστή και στην Ομολογία της Ορθοδοξίας.

Αυτή την τακτική ακολουθούν ή συνειδητά ή και ασυνείδητα, πολλοί Μητροπολίτες που υποτίθεται ότι είχαν εκφραστεί εναντίον του Oικουμενισμού. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις αναδεικνύονται πρωταθλητές της υποκρισίας.
Τέτοια «νεοφώτιστη» περίπτωση είναι και ο Λεμεσού, παλιός γνώριμος από το Άγιο Όρος, που δυστυχώς συντάχτηκε με το μολυσμένο πλήρωμα του Φαναριού και… μην υποθέσετε ότι δεν γνωρίζει τι εκφράζει.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις ο δρόμος πλέον δεν γυρίζει πίσω. Το Φανάρι και οι Οικουμενιστές καθοδηγούμενοι από αμερικανικά νεοταξικά κέντρα, είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν με κάθε μέσο και αυστηρότητα τις αποφάσεις της Οικουμενιστικής Συνόδου της Κρήτης.
Όσοι ακόμα έχουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες και όσοι ακόμα σκύβουν το κεφάλι σε Ποιμένες που μεταμορφώθηκαν σε… Δεσποτάδες του Οικουμενισμού, χάριν υπακοής και «αγαπολογίας», (δηλαδή… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε), είναι απλά εκτός πραγματικότητας.

Και κάτι τελευταίο. Τι σημαίνει εκτός ή εντός της εκκλησίας ? Εκκλησία του Ιησού Χριστού είναι το πλήρωμα κληρικών και Λαϊκών που έχουν Ομολογία Πίστεως. Όταν αυτή διαρρηγνύεται με το μίασμα της αίρεσης, τότε όλοι αυτοί που ακολουθούν τους αιρετικούς είναι εκτός εκκλησίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος