Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η απάντηση μας στους 5 ιερωμένους που ΔΕΝ συμμετείχαν τελικά στην εκδήλωση καταδίκης του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης στο Ωραιόκαστρο


Το κύριο επιχείρημα που επικαλέστηκαν οι 5 ιερωμένοι στο βίντεο (εδώ), (οι οποίοι ΔΕΝ συμμετείχαν τελικά στην εκδήλωση καταδίκης του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης στο Ωραιόκαστρο) για να εφαρμόσουν την "οικονομία" και όχι την "ακρίβεια",
προτρέποντας τους πιστούς να συνεχίσουν να λειτουργούνται όπου μνημονεύονται οι μητροπολίτες (είναι πλέον όλοι τους οικουμενιστές αφού ΟΜΟΦΩΝΑ και επίσημα, με την σιωπή τους αναγνώρισαν την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης)
είναι το "που θα εκκλησιάζεται ο κόσμος μας".

Μάλιστα ένας από αυτούς προκάλεσε: "δείξτε μας έναν ναό μέσα στον νομό θεσσαλονίκης, σε απόσταση μέχρι 1 ώρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1) Υπάρχουν ήδη 2 ναοί
που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της αποτείχισης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης :
α) Στον Τρίλοφο (λειτουργεί ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης.


Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Τρίλοφος Θεσσαλονίκης: εδώ κατέφυγαν οι Αγιορείτες πατέρες της Μονής Χιλανδαρίου που εκβιάστηκαν να αφήσουν το μοναστήρι τους όταν διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης. 

β) παρεκκλήσιο στην Σουρωτή (λειτουργείται μόνον 1 φορά το μήνα, κάποιο Σάββατο από τον π.Ευθύμιο Τρικαμηνά, το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου θα έχει λειτουργία, τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές ΔΕΝ λειτουργείται και είναι διαθέσιμο)

το παρεκκλήσιο του Αγίου Μάρκου στην Σουρωτή

Συνεπώς ΝΑΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν το ξέρατε;
Ή δεν ξέρετε ότι ένα σωρό άλλοι πατέρες που στην πράξη διέκοψαν το μνημόσυνο, κατέφυγαν σε μικρά παρεκκλήσια (Δείτε τους σε όλη την Ελλάδα εδώ).

2 ναοί στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν. Γιατί λοιπόν ψεύδεστε;;;
(όταν υποδείξαμε τους 2 ναούς στο Κατάνυξις, στα σχόλια του σημερινού βίντεο, στις 9:30 πμ σήμερα, μας έσβησαν το σχόλιο! Ξαναγράψαμε το σχόλιο στις 4:30 μμ, το διέγραψαν κι αυτό.

Ένα σωρό άλλα σχόλια με τα οποία τους απαντήσαμε σε άλλες πρόσφατες αναρτήσεις τους, ειδικά όσα σχόλια μας απαντούσαν στο πως εφάρμοσε την διακοπή μνημόνευσης ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης -που μόλις είχε γίνει επίσκοπος και το ποίμνιο τους ήταν τελείως ακατήχητο, ομοίως και οι ιερείς που βρήκε) επίσης εκ των υστέρων διέγραφαν τα περισσότερα από το Κατάνυξις -έχουμε printscreen από κάποια από αυτά, ... "αδερφικό" ήθος).

2) ο ίδιος ο π.Θεόδωρος Ζήσης έλεγε (σε πρόσφατο βίντεο) στους πιστούς ότι υπάρχει μοναστήρι στον νομό Θεσσαλονίκης όπου θα μπορούν να πηγαίνουν και να εκκλησιάζονται, όπου ΔΕΝ θα μνημονεύουν.
3) Εδώ και καιρό προτρέψαμε τους 2 πατέρες να βρούν έγκαιρα ναούς ή παρεκκλήσια για να καταφύγουν εκεί μόλις διακόψουν την μνημόνευση.
Η απάντηση τους: "Μα έχω ναό, τον Άγιο Σπυρίδωνα" (π.Νικόλαος, όταν του προτάθηκε το παρεκκλήσιο στην Σουρωτή). Παρίστανε τον κουτό; Δεν έβλεπε τι ερχόταν;
"Έχει ο Θεός" (π.Θεόδωρος)
Όταν λοιπόν εμείς προκλητικά αδιαφορούμε να βρούμε ναούς, δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την ανεπάρκεια μας ως επιχείρημα για να συνεχιστεί η κοινωνία με τους αιρετικούς.

Ναοί υπάρχουν.
Αλλιώς ας τοποθετήσουν κάπου, σε κάποιο χωράφι ένα προκάτ παρεκκλήσιο και ας λειτουργήσουν με αντιμνήσιο.
Γιατί λοιπόν ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ;;; ότι δεν υπάρχουν ναοί και που θα πηγαίνει ο κόσμος τους;

Πολύ απλά: για να δικαιολογήσουν την ατολμία τους.
Έχουν μάθει να κάνουν ένα βήμα και να ακούνε χιλιάδες χειροκροτήματα. Αν δεν τα ακούσουν, αν δεν είναι πολλοί μαζί τους, σκιάζονται και γυρνάνε πίσω.

Το χειρότερο είναι ότι δημιούργησαν η ίδια την δικιά τους θεωρία αποτείχισης ... με την οποία "και τίκτουν και παρθενεούουν"

Αλλά για ποια αποτείχιση (=διακοπή μνημόνευσης) μιλάμε;
Τι εφαρμόζουν;


Ο π.Νικόλαος Μανώλης μετά την εξαγγελία του, ΟΥΔΕΠΟΤΕ -φανερά τουλάχιστον- λειτούργησε, για να διακόψει το μνημόσυνο. Υπάκουσε στις ποινές του Άνθιμου. Εύγε πάτερ! Ομολογητής!

Σου λέει ο αιρετικός (οικουμενιστής) μητροπολίτης σου -κατά δήλωση σου- να μην τελείς μυστήρια, να μην εξομολογείς, να μην ιερουργείς, και υπακούς! Και μετά λες "μα που να πάνε τα πνευματικά μου παιδιά;"! Να συνεχίσεις να τους εξομολογείς και να τους λειτουργείς για να μείνουν κοντά σου, είναι η απάντηση.

Ο π.Θεόδωρος Ζήσης -μετά την μία και μοναδική φορά που διέκοψε το μνημόσυνο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 2017- έπαψε να πηγαίνει στον Άγιο Αντώνιο (υπακούοντας και αυτός στον Άνθιμο) και επίσης συνεχίζει κι αυτός να "λειτουργείται" σε ναούς όπου συνεχίζουν να μνημονεύουν.

Ποια αποτείχιση ισχυρίζονται ότι έκαναν τελικά;;; Στα λόγια;
Πάντως για τα βίντεο και τα χειροκροτήματα μια χαρά είναι.

Μαζί με τα "τσιράκια" που μνημονεύουν τον Πειραιώς"

Όσο για τα τσιράκια του Πειραιώς, που εμφανίστηκαν δίπλα τους, μάλιστα είχε οριστεί και ομιλητής ο ένας τους στην εκδήλωση (ο οποίος συνεχίζει να μνημονεύει τον Πειραιώς, που αποδέχθηκε την Σύνοδο της Κρήτης και συνεχώς ανταλλάσσει επισκέψεις με οικουμενιστές μητροπολίτες Μεσσηνίας, Βόλου, Αλεξανδρουπόλεως κλπ, και που πρόσφατα έστειλε και δώρο στον πατριάρχη Βαρθολομαίο Για τον μητροπολίτη Πειραιώς και τις "κολοτούμπες" του, γράψαμε πχ εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.):

πρωτοκλασσάτα στελέχη του μητροπολίτη Πειραιώς, παραδίδουν το δώρο του μητροπολίτη τους στον οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δείτε εδώ)

Ο επίσκοπος που μνημονεύεις, εκκλησιαστικά εκφράζει την πίστη σου, τι πιστεύεις.
Αποδέχονται λοιπόν την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης μέσω του επισκόπου τους και ταυτόχρονα παριστάνουν και τους αγωνιστές στις εκδηλώσεις; Αυτούς βάζετε να μιλήσουν και να καθοδηγήσουν το ποίμνιο;

Δεν αποκλείεται πίσω από όλη αυτή την "κολοτούμπα" των 2-3 πατέρων, να βρίσκεται ο Πειραιώς και έτσι να εξηγείται η συμπόρευση με τα "τσιράκια" του.

Οι άνθρωποι τρέμουν.
Τρέμουν μην τους πούνε "σχισματικούς" οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.


Ασχολούνται ίσως με τα νομικά επιχειρήματα και προσπαθούν να διασφαλιστούν νομικά (ότι δεν δημιουργούν σχίσμα) και αδιαφορούν για την παράδοση των Αγίων.
Περιμένουν δηλαδή σύντομα να συνεδριάσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και να καταδικάσει την (ψευδο)Σύνοδο;! Οπότε συνεχίζουν να εκκλησιάζονται λένε "άχρι καιρού" με τους οικουμενιστές! Ειλικρινά δουλευόμαστε..

2 τελευταίες λέξεις:
Θλιβόμαστε που παριστάνετε τους αγωνιστές (βέβαια όταν έχεις άλλους 10.000 παπάδες επαγγελματίες που δεν βγάζουν ούτε μιλιά, καθαρόαιμοι προδότες της πίστεως, οι ελάχιστοι που μιλάνε, φαίνονται ως ομολογητές).
Εφόσον όμως στέλνετε τα πνευματικοπαίδια σας βορά στους λύκους, για εμάς δεν αξίζετε καμίας τιμής, πολύ περισσότερο "υπακοής" (εξ άλλου εσείς δεν μας λέγατε ότι "περιμένετε τον Εφραίμ εξ Αμερικής και ότι αν δεν δώσει αυτός "ευλογία" δεν θα διακόψετε;" Τότε γιατί διακόψατε; Και από πότε η Ορθοδοξία εκφράζεται από ένα πρόσωπο; (τώρα απλά αντί για τον Εφραίμ, επικαλείστε τον π.Θεόδωρο Ζήση;)).

Συγνώμη αλλά ίσως καλύτερα να καθόσασταν "στα αυγά σας". Να συνεχίζατε τις ομιλίες, τα βίντεο και τα αρθράκια σας. Το μόνο που σας ευχόμαστε είναι σύντομη "μετάνοια" και συμπόρευση με την σωστή γραμμή. Ειλικρινά θα σας περιμένουμε με αληθινή χαρά.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε "στρατηγούς".

Οι στρατηγοί αναδεικνύονται την ώρα της μάχης.
Και μάχες εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ δόθηκαν.
Χαρτοπόλεμος ... άφθονος..

Αλλά με τον χαρτοπόλεμο δεν πρόκειται ποτέ να σε φοβηθεί ο αντίπαλος.
Το πόσο φοβούνται οι δεσποτάδες την διακοπή μνημόνευσης, γίνεται φανερό από τις ποινές που επιβάλουν (ομοίως και οι αγιορείτες που εκδιώκονται πλέον από τα κελιά τους).
ΥΓ. Όσο για το ερώτημα: αν πράγματι άλλα αποφάσισαν με τους αγιορείτες πατέρες και άλλα τους πρότειναν μία ημέρα πριν την εκδήλωση, ε λοιπόν πολύ καλά έκαναν οι αγιορείτες πατέρες και τήρησαν -έστω και εκ των υστέρων- την σωστή πατερική οδό,

την οδό της ακρίβειας (όπως την αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι ιερωμένοι).

Εξ άλλου η -εκδήλωση ημερίδα αποφασίστηκε τον Νοέμβριο 2016 στην Λάρισα, στην συνάντηση αποτειχισμένων από όλη την Ελλάδα (πάνω από 50 άτομα, οι μισοί περίπου ιερωμένοι ή αγιορείτες), και φυσικά εκεί δεν μετείχε κανείς π.Θεόδωρος και κανείς π.Νικόλαος (αφού αυτοί περίμεναν ακόμη "το λιοντάρι, τον Πειραιώς", να ομολογήσει μέσα στην Σύνοδο).

Αν λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση, αποτειχίστηκαν και κάποια "ονόματα",
δεν θα υποταχθούμε εμείς σε αυτά αλλά αυτοί και ΟΛΟΙ ΜΑΣ, στην ΑγιοΠΑτερική μας παράδοση.


αυτό ήταν το σχόλιο -έκκληση του π.Νικολάου Μανώλη που καλούσε να ΜΗΝ πάνε στην ημερίδα για λόγους που έχουν σχέση με την "Σωτηριολογία". Αν αυτό που έγραψε στο  σχόλιο, έχει σχέση με την πραγματικότητα και με το βίντεο που κυκλοφόρησαν δίνοντας εξηγήσεις, αφήνουμε να το αποφασίσετε οι ίδιοι.
Αυτό είναι ένα πρόσφατο βίντεο το π.Θεοδώρου Ζήση:



Του το θυμίζουμε και ελπίζουμε να υιοθετήσει και πάλι τις σωστές θέσεις.
Ειλικρινά θα χαρούμε πολύ να το κάνει.

Το ίδιο φυσικά ευχόμαστε για τον π.Νικόλαο Μανώλη, που πρώτος (από τους ιερείς της Θεσσαλονίκης) διέκοψε το μνημόσυνο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Διαβάστε και:
3 Κριτικές στην στάση των ιερωμένων που -τελευταία στιγμή- απέσυραν την στήριξη τους στην αντι-οικουμενιστική ημερίδα του Ωραιοκάστρου


Ενημέρωση- σύντομη ανασκόπηση της «Διορθόξης Επιστημονικής Ημερίδας για την καταδίκη του Οικουμενισμού & της “Συνόδου” της Κρήτης» στο Ωραιόκαστρο.

Νεότερη Ενημέρωση 1:
Ενδιαφέρουσα μια κριτική στο βίντεο των 5 ιερωμένων, που διαβάσαμε: εδώ:
Είναι εκτενής αλλά αναλύει λεπτό λεπτό το βίντεο και τις θέσεις τους.
Αν έχετε λίγο χρόνο διαβάστε την, επειδή υπάρχει αρκετή σύγχυση, θα σας λύσει πολλές απορίες.

Νεότερη Ενημέρωση 2:
Ανακαλούμε την φράση "Συγνώμη αλλά ίσως καλύτερα να καθόσασταν "στα αυγά σας""
Η δημόσια διακοπή μνημόνευσης των π.Νικολάου Μανώλη και π.Θεοδώρου Ζήση και π.Φώτιου Βεζύνια, έκανε καλό.
Έφερε τους ναρκωμένους πιστούς προ των ευθυνών τους.
Τώρα δεν μπορούν να επικαλεστούν "ζηλωτές" και "ακραίους". Τώρα οφείλουν να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα: Μήπως πρέπει να διακόψουμε κι εμείς;
Ήταν λοιπόν μια καλή αφορμή αφύπνισης.
Φυσικά ο σημερινός "παρτάκιας" πιστός, δεν πρόκειται να ξυπνήσει (αν η απειλή δεν αγγίξει τον ίδιο ή το σπίτι του). Ανέχεται πολιτικούς απατεώνες, ψηφίζει το άθεο ΣΥΡΙΖΑ για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ή για να μην χάσει την θεσούλα του Δημοσίου Υπαλλήλου, ή ΝΔ για να "βολέψουν" το παιδί του κάπου.. Εκπόρνευση.

Τι μπορείς να περιμένεις από έναν τέτοιο "χριστιανό";
Οι ομοφυλόφιλοι παρελαύνουν στο δρόμο και οι "χριστιανοί" καλοπερνάνε στην μεζονέτα τους ..
Όταν αρχίσουν να κόβουν το κεφάλια οι τζιχατιστές, αναγκαστικά θα ξυπνήσουν (πλέον ανέχονται ακόμη και την παρουσία αιρετικών σε λιτανείες και θείες λειτουργίες ΧΩΡΙΣ καμία αντίδραση, όπως τον περασμένο Δεκέμβρη στη Δράμα, όπως σε μόνιμη βάση στην Σύρο κλπ: Ζωντανοί Νεκροί)

Μοναδικό σχεδόν μέσω διάδοσης-προβολής της ημερίδας υπήρξε το διαδίκτυο -πέρα από την απευθείας προσωπική επικοινωνία. Το ίδιο μέσο πλέον ενημερώνει και αφυπνίζει τους πιστούς.
Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του.