Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Κατά τα άλλα, συμβουλεύετε τους πιστούς να εκκλησιάζονται, όπου μνημονεύεται ο κ. Άνθιμος, π. Νικόλαε!


Ξαναπροκαλεί ξεδιάντροπα ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος με το Οικουμενιστικό του Κήρυγμα

[ΒΙΝΤΕΟ 2017]
Ο Οικουμενιστής μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, για μια ακόμα φορά, προκαλεί το Ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών. Κηρύττει εκ νέου, “γυμνή τη κεφαλή” την παναίρεση του Οικουμενισμού, μέσα στον Ιερό Ναό του μεγαλυτέρου πολεμίου των αιρέσεων, του αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Και δεν αισχύνεται. Μεγαλοβδομαδιάτικα μολύνει τους ευλαβείς χριστιανούς, με την ανείπωτη βλασφημία. Αναγνωρίζει Ορθοδοξία στους αιρετικούς Μονοφυσίτες.

Με την ευκαιρία της τραγικής δολοφονίας των συμπαθών
συνανθρώπων μας, πιστών της Κοπτικής αιρέσεως στην Αίγυπτο, που έπεσαν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης μέσα σε Κοπτικό Ναό, ο κ. Άνθιμος, αντί απλά να εκφράσει την βαθύτατη λύπη του και τον αποτροπιασμό του, δράττει την ευκαιρία και αναγνωρίζει τους αιρετικούς ως Ορθοδόξους. Βρίσκει τη στιγμή του πόνου, να περάσει την οικουμενιστική του γραμμή, υπηρετώντας τα σχέδια της Πανθρησκείας, Χρησιμοποιεί την ανθρώπινη θλίψη για να προπαγανδίσει την αίρεση. Αυτό είναι δόλιο και απαράδεκτο. Ξεδιάντροπος και εσκεμμένος ο λόγος του · ο κ. Άνθιμος, επικυρώνει την πολιτική του απέναντι στην αίρεση του Μονοφυσιτισμού. Επανέρχεται δηλώνοντας στο ποίμνιό του ότι γι αυτόν Ορθοδοξία και Μονοφυσιτισμός είναι ένα. Το έκανε κατά το πρόσφατο παρελθόν και το ξανακάνει. Τί σημασία έχει αν παραβιάζει και καταλύει ιερούς κανόνες Οικουμενικών Συνόδων. Το αποτέλεσμα μετράει γι αυτόν. Και αυτό είναι η άλωση της Θεσσαλονίκης από την Παναίρεση.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για το τραγικό συμβάν στην Αίγυπτο και να πληροφορηθείτε μερικά για την Κοπτική αίρεση.

Παρακολουθείστε το Βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα από το κήρυγμα του κ. Ανθίμου. Πρόκειται για επεξεργασμένο απόσπασμα από βίντεο του καναλιού της Ι.Μ.Θ:



Κήρυγμα 10/4/2017 Ι. Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης. Μεγάλη Δευτέρα Εσπέρας. Κήρυγμα του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
ΠΗΓΗ