Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σχόλιο για τις διώξεις της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου : "Όταν οι άγγελοι πέφτουν ... " και γίνονται ... τραμπούκοι

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτλουμουσιου

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Παιδαγωγός”, την ακόλουθη ανακοίνωση του π. Μακάριου Κουτλουμουσιανού:

“Ενώ βρισκόμουν για προσωπικές μου υποθέσεις εκτός Αγίου Όρους, πληροφορήθηκα τηλεφωνικώς από Μοναχούς μέσα από το Άγιον Όρος, ότι
τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/27-3, κάποιοι Πατέρες της Κουτλουμουσίου με πολλή "αγάπη” καί "ταπείνωση, όπως οι ίδιοι ευθαρσώς ομολογούν ότι έχουν, παρουσία του Αστυνόμου Π. Δ. του τμήματος τών Καρυών, διέρρηξαν την κλειδαριά της πόρτας του Καθίσματος του Αγίου Νικολάου καί το κατέλαβαν βεβηλώνοντας το!
Όσο για εμάς συν Θεό, κάναμε το κατά δύναμιν και φυλάξαμε τον κανόνα των Αγίων της Εκκλησίας.

Δέν παραδώσαμε οικειοθελώς τό Κάθισμα του Αγίου Νικολάου, κάνοντας κάποιο συμβιβασμό με την Αίρεση και τους Αιρετικούς· εν ώρα Κρίσεως δεν θα μας το ζητήσει αυτό ο Χριστός”.

Ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστόδουλος εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι είναι παραπληροφόρηση ότι κάνει κατάσχεση αυτοκινήτων και αλλάζει κλειδαριές κελλιών και καθισμάτων. Γι’ αυτό μας προτρέπει να μην ηρωοποιούμε τους μοναχούς που αποτειχίστηκαν.
Την αμέσως επομένη ημέρα, όμως, και ενώ εκκρεμεί έφεση του Μοναχού Μακάριου για την απόφαση της Μονής Κουτλουμουσίου να τον διαγράψει από το μοναχολόγιο της Μονής,
στέλλει μοναχούς στο κάθισμα του Αγίου Νικολάου όπου εγκαταβιούσε ο Μοναχός Μακάριος, κάνουν διάρρηξη του καθίσματος, αλλάζουν κλειδαριές και κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία του Μοναχού.!!!



Όντως πολύ χριστιανική συμπεριφορά και απολύτως συμβατή με το Αγιορειτικό ήθος.!!!

Όσο για το θέμα της ηρωοποίησης των μοναχών που αποτειχίστηκαν ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος έχει πολύ λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων. Εμείς απολύτως τίποτα δεν κάναμε για να ηρωοποιήσουμε τους αποτειχισμένους μοναχούς.
Το κατόρθωμα αυτό είναι αποκλειστικά έργο δικό του επειδή τους συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος και όχι σαν πνευματικός πατέρας.

Η Μονή Κουτλουμουσίου, όπως όλες οι Μονές του Αγίου Όρους,
φιλοξενούν με αγάπη, όχι μόνον Ορθόδοξους αλλά και αιρετικούς και αλλόθρησκους και δεδηλωμένους άθεους και βλάσφημους.
Τους μοναχούς, όμως, που αποτειχίστηκαν τους πετά με κλωτσιές έξω από το κελλί τους χωρίς τροφή, χωρίς στέγη και χωρίς να τους επιτρέψει να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.!!!

Ας κάνουν καλά με τον Θεό όσοι συμπεριφέρονται με τόσο αντιχριστιανικό τρόπο.

Πηγή

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω χαρακτηρισμών, παραθέτουμε
ένα πρόχειρο σχόλιο με τις νέες εξελίξεις:
Επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά πριν 3-4 ώρες μοναχός της Μονής Κουτλουμουσίου (το σχόλιο γράφτηκε Σάββατο 29/4/2017, αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα).

Μας κατέθεσε ότι ο π. Ιλαρρίων, επί 23 έτη μοναχός της Μονής
(που τόσα έτη κατοικεί εντός του μοναστηριού),

του οποίου διέρρηξαν την κλειδαριά την περασμένη Παρασκευή 21/4/2017 (της Ζωοδόχου Πηγής) και έκτοτε του απαγορεύουν να πάρει τα πράγματα του (για το θέμα πήγε στο Αστ.Τμήμα να καταγγείλει την διάρρηξη, τον παρέπεμψαν στην Επιστασία (!) και η Επιστασία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ασχοληθεί με το θέμα γιατί λέει αν δεν λάβει κλήση από την Μονή ΔΕΝ μπορεί να ασχοληθεί!),

προσπάθησε σήμερα (Σάββατο 29/4/2017), να μπει στο κελί του (που όπως είπαμε βρίσκεται εντός του μοναστηριού).
"Πατέρες" της Κουτλουμουσίου ασκώντας βία τον απαγόρευσαν και προσπαθούσαν να τον πετάξουν έξω από το μοναστήρι.
Στη συνέχεια προσπάθησε να μπει σε αχρησιμοποίητο κελί το οποίο δεν είχε κλειδαριά (και
στο οποίο είχε βρει προσωρινά καταφύγιο το βράδυ της περασμένη Παρασκευής 21/4, αφού δεν είχε που να μείνει) και πάλι οι "πατέρες" με τη βία προσπαθούσαν να τον τραβήξουν έξω.

Την ώρα που μας ενημέρωσε τηλεφωνικά έτερος μοναχός της Κουτλουμουσίου (σήμερα, Σάββατο 29/4/2017 βράδυ, γύρω στις 9μμ),
ο π. Ιλλαρίων βρισκόταν για ώρες κλειδωμένος ΜΕΣΑ στην τουαλέτα του κελιού (γιατί με κάθε τρόπο προσπαθούσαν με την βία να τον πετάξουν έξω από το μοναστήρι, απειλώντας τον, κλωτσώντας την πόρτα κλπ).

Επί 8 ημέρες ο π.Ιλλαρύων
κυκλοφορεί με το ίδιο μικρό σακίδιο και δεν του επιτρέπουν ούτε να μπει στο κελί του (εντός του μοναστηριού) ούτε να πάρει τα πράγματα του.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Οι μοναχοί θεωρούνται άγγελοι, ότι θα αναπληρώσουν το τάγμα των αγγέλων που εξέπεσαν μαζί με τον Εωσφόρο και έγιναν δαίμονες.
Μάλλον κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ύψιστη αποστολή τους και βάλθηκαν από αυτή τη ζωή να ξαναγίνουν δαίμονες.

Ειλικρινά ντρεπόμαστε για όσα συμβαίνουν.
(Μόλις μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε κ να μάθουμε νέα θα γράψουμε νέα ανάρτηση (την 4η κατά σειρά αυτή την εβδομάδα) με περιγραφές από το "πογκρόμ"...)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγος"

Νεότερη Ενημέρωση (Κυριακή 1:30 μμ):

Στο (ξεκλείδωτο) κελί που κατέφυγε ο π.Ιλαρρίων χθες βράδυ, έβαλαν ένα παιδί που φοιτά στην Αθωνιάδα. Ο π.Ιλαρρίων αναγκάστηκε γύρω στις 9μμ να βγει από την τουαλέτα (εκεί είχε σκοπό να κοιμηθεί αρχικά για λόγους ασφάλειας, αλλά σκέφθηκε μήπως τον εμπλέξουν χειρότερα με κατηγορίες λόγω και της παρουσίας πλέον ανήλικου στο κελί αυτό),
και πήγε σε κάποιο κοινόχρηστο μέρος, κάθισε σε μια καρέκλα, και παρέμενε εκεί (δεν του έδιναν κάποιο κρεβάτι, οπότε αναγκαστικά θα περνούσε την νύχτα στην καρέκλα).

Γύρω στις 10:30 μμ (βράδυ Σαββάτου), και ενώ η πόρτα της Μονής είχε κλείσει από νωρίς, ήρθε όχημα με 4 αστυνομικούς, τους άνοιξε η μονή,
οι 4 αστυνομικοί (γνωρίζουμε τα ονόματα τους) μαζί με πατέρες της Μονής (επίσης γνωρίζουμε τα ονόματα τους), ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τον π.Ιλαρρίων να βγει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (αρχικά του έλεγαν τάχα ότι "θα πάμε στο γραφείο να μιλήσουμε" για να τον ξεγελάσουν).
Ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., κάποιος Δημήτρης, εξαιρετικά εύσωμος, έκανε το παν για να τραβήξει με την βία τον μοναχό και προηγουμένως πήρε το κινητό τηλέφωνο του πατρός -εκείνη την ώρα συνομιλούσε με άλλον πατέρα, ο οποίος άκουγε ζωντανά όσα διαδραματιζόταν -και αρνιόταν να του το επιστρέψει -μετά από προσπάθεια το πήρε πίσω ο π.Ιλαρρίων).
Στους επισκέπτες που έβλεπαν τα διαδραματιζόμενα οι μοναχοί έλεγαν ότι τάχα είναι "ψυχοπαθής"! (πληροφορηθήκαμε ότι σε άλλους επισκέπτες που τους ρώτησαν σχετικά με τις διώξεις των μοναχών, τις προηγούμενες ημέρες, διέδιδαν ότι τάχα αυτοί που διέκοψαν την μνημόνευση είναι μέχρι και "ναρκομανείς". Πόσο ελεεινοί μπορεί να γίνουν τελικά, πόσο αλλοιώνει η κοινωνία με την αίρεση την κρίση των ανθρώπων...)

Μεσάνυχτα Σαββάτου, ο π.Ιλαρρίων, έξω από την πύλη, στο σκοτάδι, εκδιωγμένος από το μοναστήρι όπου ζει εδώ και 23 χρόνια, έψαχνε πάλι κάποιο κελί για να φιλοξενηθεί (ότι συμβαίνει εδώ και 10 περίπου ημέρες, που κυκλοφορεί με τον ίδιο σάκο, αφού δεν του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο κελί του, όπου βρίσκονται και τα προσωπικά του αντικείμενα).

Οι μοναχοί της μονής του είπαν ότι δέχονται να του δώσουν πρόσβαση στα προσωπικά του πράγματα (που είναι στο διαρηγμένο κελί του) μόνον αν εγκαταλείψει το μοναστήρι. Εκβιασμός.

Με την άδεια του π.Ιλλαρίωνος -για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία- έχουμε καταγράψει την τηλεφωνική μας συνομιλία.

Αυτό είναι το κατάντημα της
"Ιεράς" Μονής Κουτλουμουσίου ...


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"