Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αιτωλίας Κοσμάς συμμαχεί με τους Οικουμενιστές και διώκει μοναχό που αποτειχίστηκε! --Γιατί σιωπά και δεν αιτιολογεί(!) την δίωξη;


Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Η ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΕΡΑΣΕ

«Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, είπουν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας εναντίον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ» (Ματθ. 5,11).


Από το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ πέρασαν επτά ημέρες και η πρώτη χρονική διορία μέχρι τέλους του μηνός που έδωσε ένας από τους δύο επιτρόπους στον μοναχό Νεκτάριο έληξε! Ο μοναχός περιμένει ακόμη την γραπτή απάντηση του Μητροπολίτη Κοσμά εν σχέσει με τους λόγους που τον διώκει άσχετα αν ο ηγούμενος π. Ιωσήφ μαζί με έναν ακόμη ιερομόναχο είπε στον μοναχό (μπροστά σε άλλους δύο επιτρόπους αλλά και στον προσκυνητή) ότι ήρθαν «με εντολή του Μητροπολίτου Κοσμά (όπως ο π. Ιωσήφ ισχυρίσθηκε) να του αναγγείλουν να φύγει από το Μοναστήρι και να παραδώσει τα κλειδιά διότι έχει κάνει αποτείχιση» (Από το «ιστορικό της ημέρας», 26 Αυγούστου 2017).

Εύκολα από τον παραπάνω λόγο του ηγουμένου διακρίνεται ο λόγος της δίωξης του μοναχού Νεκταρίου που δεν είναι άλλος από τον προσωπικό του αγώνα υπέρ της πίστεως.

Ο μοναχός όπως ήδη αναφέραμε δήλωσε στην τετραμελή επιτροπή ότι προτίθεται μετά την γραπτή δήλωση του μητροπολίτη να αποχωρήσει ειρηνικά. Ο μοναχός σκεπτόμενος την ειρήνη που θα πρέπει να έχουν όλοι οι πιστοί μέσα στην Εκκλησία επιμένει πως με το χαρτί του δεσπότη θα διευκρινιστούν με επίσημο τρόπο οι λόγοι δίωξής του ούτως ώστε οι αδελφοί των πέριξ χωριών να πληροφορηθούν το αυτονόητο, ότι δηλαδή «Ο Μοναχός ζητάει το αυτονόητο από τον Μητροπολίτη, δηλαδή να του γράψει για ποιον λόγο τον διώκει, ώστε να έχει ένα έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι δεν διώκεται από την Ι. Μονή για άλλους λόγους, όπως π.χ. τυχόν οικονομικές ατασθαλίες ή ηθικές παρεκτροπές του ή άλλες συκοφαντίες που μπορεί να του προσάψουν κάποιοι κακοπροαίρετοι και με αυτόν τον τρόπο, να σπιλωθεί το ιερόν Σχήμα του Μοναχού και κατ’ επέκταση να διασυρθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία» (Από το «ιστορικό» της ημέρας).

Εξάλλου δεν ξεχνούμε ότι την δεδομένη στιγμή οι αγωνιστές κατά του Οικουμενισμού και της ψευτοσυνόδου της Κρήτης βάλλονται κυρίως δια της κατασυκοφάντησης!
Ο πατέρας Νεκτάριος σκεπτόμενος μόνο τον άδικο σκανδαλισμό των πιστών αδελφών και πνευματικών του τέκνων απαιτεί «γραπτή εντολή»!
Επιπλέον η δίωξη-απομάκρυνση του μοναχού γεννά και ένα δεύτερο ερώτημα! Που μετατίθεται; Φύγε να πας που;
Αδελφοί, αν και ο μοναχός κατέθεσε δύο επιστολές (18 Ιουλίου 2017) στον μητροπολίτη Κοσμά, ο δεσπότης ουδέποτε απάντησε δια επιστολής στον μοναχό έστω προς νουθεσία του!

Κλείνουμε την δεύτερη αυτή ενημέρωση του πιστού λαού με μία «επίσκεψη» από το γενικότερο αγωνιστικό ιστορικό του Μοναχού: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ!

«Στις 4/5/2017 Επίσκεψη του Μοναχού στον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά στο Μεσολόγγι. Έγινε εξ αφορμής περιστατικού συμπροσευχὴς του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5/3/2017 στο Φανάρι με 3 Καρδινάλιους μέσα στον Πατριαρχικό Ναό Κων/πόλεως. Ο Μητροπολίτης Κοσμάς τον δικαιολόγησε πλήρως λέγοντας ότι "ήταν ο Πατριάρχης εκεί και δεν μπορούσε να φύγει από τον Ναό". Υπ’ όψιν ότι οι Ι. Κανόνες των Αγ. Αποστόλων διατάσσουν να αφορίζεται ο συμπροσευχόμενος με αιρετικούς ακόμα και σε σπίτι» (Από το «Ιστορικό δίωξης») …
ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ

(ΣΥΝΤΟΜΑ: Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ)

ΠΗΓΗ