Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκλειστικό :Ανοικτή επιστολή πρός τον καλούμενον επίσκοπον Ηλείας κ. Γερμανό .



Ὁ μητροπολίτης Ἠλείας Γερμανός



Η Γερόντισσα Μελάνη σπάει την σιωπή της και με ένα ομολογιακό γράμμα καταπέλτη(ανοικτή επιστολή προς τον καλούμενο επίσκοπο Ηλείας, κ. Γερμανό), εν συντομία παρουσιάζει τα γεγονότα, πως εξελίχθησαν,τον θέτει τον επίσκοπο πρώτο ευθυνών του,ομολογεί για ποιό λόγο διώχθηκε από το Μοναστήριον της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρως της Περιοχή Βουλιαγμένης,Πύργου Ηλίας, και καταρρίπτει όσα συκοφαντικά και ψευδή ανακοίνωσε ο Γερμανός εις βάρος της.


Ένα μικρό αλλά μεστό κείμενο, το οποίο αποδυκνύει το ομολογιακό της φρόνημα και την προδοσία των επισκόπων.


Αποτέλεσμα εικόνας για συναξη ορθοδοξων κρητων



Κι εμείς ως ¨ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ¨,υποστηρίζουμε κάθε μοναχό και μοναχή που διώκεται για την αμώμητον πίστη μας και θα είμαστε κοντά τους με όλες μας τις δυνάμεις.


Είθε το παράδειγμά της να το μιμηθούν και οι (άντρες) ιερείς που δεν αποτειχίζοντε από την αίρεση.


Ανοικτή επιστολή πρός τον καλούμενον επίσκοπον Ηλείας κ. Γερμανό .


Πέρασε ένας μήνας αδιανόητης ταλαιπωρίας μετά την παράνομη εκ μέρους σας δίωξη μας από την Ιερά Μονή μας,χωρίς καμμία θεολογική παράβαση των Ιερών κανόνων ,χωρίς να απολογηθούμε,χωρίς καταδικαστική απόφαση εις βάρος μας,επειδή δεν δεχόμαστε ως Ορθόδοξη την σύνοδο (βλάσφημη παρασυναγωγή) της Κρήτης.Σας διαβεβαιώνουμε ότι κανείς από τους ιερείς ,μοναχούς και μοναχές δεν δέχεται την ψευδοσύνοδο και το θέμα αυτό αποτελεί για την Ορθοδοξία καζάνι που βράζει.

Μας παραδώσατε αυτόν τον ιερό τόπο ,τον οποίο συν Θεώ μετατρέψαμε σε μικρό επίγειο παράδεισο.Εργαστηκαμε με πολύ ζήλο,με πνευματική εργασία με σωματική εργασία και με τη συνδρομή ευσεβών δωρητών,οι οποίοι επιθυμούσαν να παραμείνει ο τόπος αυτός μία Ορθοδοξη πνευματική όαση ,τόπος λατρείας του Τριαδικού Θεού και πνευματικής ενισχύσεως των Ορθοδόξων πιστών.

Διαδώσατε ότι αποδείχθηκα ανάξια της εμπιστοσύνης σας.

Εγκαταβιώνω στη Μητρόπολη σας 34 ολόκληρα χρόνια και με γνωρίζετε πολύ καλά,όπως και οι Χριστιανοί της Μητροπόλεως σας.

Επί τόσα χρόνια ,μας γνωρίζουν ακόμα και οι λίθοι αυτού του τόπου,αίφνης γίναμε ανάξιαι της εμπιστοσύνης σας!
Πως επί τόσα έτη σας τιμάμε ως Επίσκοπό μας και τώρα ξαφνικά εξαπολύσατε διωγμό?

Σας απαντώ ότι τους επισκόπους μας τους τιμάμε και τους υπακούομε ,εφόσον αυτοί υπακούουν εις τους Ιερούς Κανόνες.Οταν αυτοί καταφρονούν τους Ιερούς κανόνες,τότε δεν δυνάμεθα να τους κάνομε υπακοή,εφόσον "εχθροί του Θεού και οι κοινωνούντες με αιρετικούς κατά τον αγ.Ι.Χρυσόστομο.

Δημοσιεύσατε μία επιστολή-απάντηση σας,σε δική μου επιστολή το 2015 ,στην οποία σας ζητούσα το αυτονόητο,δηλ. να έχουμε έναν ιερέα για τις ανάγκες της λατρευτικής μας ζωής.Δεν ζητήσαμε χρήματα ,παρά μόνο να έχουμε την δυνατότητα να λειτουργούμε τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές και μας απαντήσατε με τρόπο ,ο οποίος δεν σας τιμά και εκτίθεστε ενώπιον του Ορθοδόξου πληρώματος.Δεν έχει δε ουδεμία σχέση με τον λόγο της αποτειχίσεως μας από την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Ουδέποτε επί τόσα έτη σας προσέβαλα ως Επίσκοπον μου,αλλ αντιθέτως πάντοτε σας τιμούσα και έτρεφα σεβασμό προς το πρόσωπο σας,το γνωρίζετε αυτό.Ομως η υπακοή μου προς τον Θεο είναι υπεράνω της υπακοής μου προς τον Επίσκοπο,όπως ενετέλλονται οι Αγιοι Πατέρες.Αυτό αποτελεί θέμα σωτηριολογικό.

Απορούμε πως δεν σας ήλεγξε η συνείδηση,και προέβητε σε αυτή την φοβερή πράξη δίωξης των μοναζουσών,επειδή θέλουμε να διαφυλάξουμε στο ακέραιο την Αγιαν Ορθόδοξη Πιστη μας όπως μας πaρεδόθη από τους Αγίους Πατερες μας αναλλοίωτη και ανόθευτη.

Πως δεν φοβάσθε την φρικτή απολογία επί του φοβερού Βήματος! Την βάναυση αυτή ενέργειά σας να διώξετε τις δύο μοναχές από την μονή με ιερείς και ασφαλίτες αστυνομικούς θα την ζήλευε και ο βάρβαρος βαυαρός Οθων,ο οποίος ,αιρετικός ων,με παρόμοιο τρόπο εξεδίωξε τους μοναχούς και τις μοναχές απο τα μοναστήρια τους μέσω των επισκόπων που ενέδωσαν στην προδοσία της Πίστεως. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.Αναθρέψατε ένα λαό αδιάφορο περί την πίστη για να τον χειραγωγείτε χωρίς να αντιδρά.

Να γνωρίζετε ότι έχετε κρατήσει μόνο τα κτίρια.Η Χάρις του Θεού και ο φύλακας Άγγελος του Ναού έχουν αναχωρήσει από αυτόν τον τόπο.Ο αείμνηστος σύγχρονος Άγιος π.Ιουστίνος Πόποβιτς έγραφε "κριτήριον Ορθοδοξίας η στάσις μας έναντι του μοναχισμού."

Επομένως Επίσκοπος ο οποίος διώκει αντικανονικώς μοναχούς απο τις μονές τους ,μόνο Ορθόδοξος δεν μπορεί να είναι.

Μετά την αναχώρηση μας απο την Μονή εισέβαλαν μέσα ως λύκοι αφρίζοντες και θριαμβολογούντες ότι επιτέλους δικαιώθηκαν,(προεξάρχοντος του περιβοήτου εφημεριου τους) οι κάτοικοι του πλησιέστερου Βουλιαγμένου πνευματικά χωριού,(Χωριό Βουλιαγμένη) για να πάρουν ο΄τι απέμεινε τρώγοντας πίνοντας,γελώντας άσεμνα.Και αφού ωλοκλήρωσαν την βεβήλωση του Ιερού τόπου,έφυγαν αφήνοντας έξω απο την Πύλη ρυπαρά προσωπικά τους αντικείμενα.Τι να πει κανείς!Μόνο οίκτο αισθανόμαστε για τους ταλαίπωρους κατοίκους του χωριού.Είθε να τους φωτίσει ο Θεός και να τους δώσει μετάνοια..Για την έκρυθμη αυτή κατάσταση φέρετε ως Επίσκοπος μεγάλη ευθύνη ενώπιον του Θεού.

Τελειώνοντας παρακαλώ πολύ να μου επιστραφούν δύο εικόνες ο Αγ.Αντώνιος και ο Αγ.Αθανάσιος.Τις κλείδωσαν στο Ναό και δεν μου επέτρεψαν να τις πάρω.Είναι αγιογραφημένες απο το ευλογημένο χέρι του προπάππου μου με νηστεία και προσευχή.

Αποτελούν οικογενειακά μου κειμήλια.



Σας ευχαριστώ.  
Γερόντισσα Mελάνη μετά της Συνοδίας 



ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ