Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Video - φωτογραφίες ΝΕΑΣ δίωξης μοναχού από τη Ρουμανία. Σχόλιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για διωξεις μοναχων

Οι επιταγές «αγάπης» των οικουμενιστών

οδηγούν στην… αποτείχιση 

Τη Δευτέρα το βράδυ, στην αυλή της σκήτης Ραντένι, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο από το Μοναστήρι Πέτρου Βόντα, που «ξεφόρτωσε» τον μοναχό Sava Vulpe, με τις αποσκευές του μαζί.

Ο συγκεκριμένος μοναχός, ετών 62, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω προσβολής του από πολιομυελίτιδα σε ηλικία 2 ετών.

Από την συνέντευξη-συζήτηση (βλ. βίντεο), με τον θεολόγο Mihai-Silviu Chirilă και τον ομολογητή ιερομόναχο Π. Pamvo Jugănaru προκύπτει ότι ο μοναχός Σάββας εκδιώχτηκε, έπειτα από 15 χρόνια[1] κανονικής κοινοβιακής ζωής, από την μονή της μετάνοιας του.

Ο λόγος;:
Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο μοναχός Σάββας μοίραζε, στη μονή, κάποια φυλλάδια που ενημέρωνε περιληπτικά για θέματα σχετικά με τη περσινή ψεύδο-σύνοδο της Κρήτης.
Ο [ψεύδο]ηγούμενος τον ρώτησε αν έχει ευλογία να το κάνει αυτό και εφόσον έλαβε αρνητική απάντηση τον διέταξε να μαζέψει τα πράγματα του και να αναχωρήσει εντός των ημερών για τη… σκήτη Ραντένι. Ο επιβεβλημένος κανόνας έχει αόριστη χρονική διάρκεια.

Παρόλο που ο μοναχός Σάββας είχε έντονους προβληματισμούς όσον αφορά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης δεν είχε αποφασίσει για την διακοπή μνημοσύνου λόγο της φυσικής του κατάστασης. Συνεπώς συμμετείχε σε όλες τις ακολουθίες της μονής. Συνάμα, όμως, ομολόγησε εμπράκτως διαμοιράζοντας τα εν λόγω φυλλάδια.

Η αντίδραση του [ψευδο]ηγούμενου υπήρξε σφοδρή πλην αντικανονική και αυθαίρετη.

Επιπλέον, ως «καλός ποιμήν», «άδειασε» των μοναχό για την σωτηρία του οποίου θα δώσει λόγο ενοποιώ Θεού, σε μια σκήτη που ο ίδιος ο [ψευδο]ηγούμενος θεωρεί «σχισματική». Πόση παράνοια πιά;;; 




η "περιουσία" του διωχθέντος μοναχού

Με αυτή του τη κίνηση, ο αφηνιασμένος [ψευδο]ηγούμενος «πατέρας» Hariton Negrea δημιουργεί ένα μοναδικό προηγούμενο στην Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία μετατρέποντας τον μοναχό Σάββα Βούλπε στο πρώτο κατ’ επιβολήν αποτειχισμένο!

Ο π. Πάμβο Τζουγκανάρου περιέλαβε με αγάπη και φροντίδα τον μοναχό Σάββα ο οποίος δύναται να επιδοθεί πλέον απερίσπαστα στις μοναχικές του μέριμνες.



[1] Τη κουρά του μοναχού Σάββα Βούλπε είχε τελέσει ο αείμνηστος Γέροντα Iustin Pîrvu, ένας από τους επιζώντες των κομμουνιστικών φυλακών, κάτι αντίστοιχο με το σοβιετικό γκούλαγκ.


Πηγή (στα Ρουμανικά)
μετάφραση Σ.Δ.

Σχόλια:
1) Κάποτε οι "δήμιοι" έγιναν το μέσο, να γεμίσει η εκκλησία μας με μάρτυρες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με τη διαφορά ότι στις μέρες μας οι "δήμιοι" φοράνε ράσα και κρατάνε δεσποτική ή ηγουμενική ράβδο.

2) Τι πιο απλό: Όποιος δεν σκύβει το κεφάλι στον Οικουμενισμό, δεν ράβει το στόμα του και δεν αποδέχεται την (ψευδο)Σύνοδο θα διώκεται.. (και θα εκδιώκεται από το μοναστήρι)

Τα μοναστήρια -ακόμη και στο Άγιο Όρος- έγιναν πλέον θέρετρα πολυτελείας. Δεν έχουμε πρόβλημα: Μοναχούς θα βρίσκουμε (εξ άλλου ακόμη κι όταν έχει νηστεία, μπορούν να συνοδεύουν τον ηγούμενο τους "έξω" και να τρώνε κανονικά. Οι μοναχοί στις μέρες μας έχουν συγγενείς, διαλέξεις, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς κρασιών και μαγειρικής, συνοδείες εικόνων και άλλες άφθονες αφορμές για να βγαίνουν όλο και πιο συχνά στον κόσμο, οπότε παίρνουν "ευλογία" να μην νηστεύουν).

3) Πάλι καλά που τον μοναχό π.Sava Vulpe τον έστειλαν σε άλλη σκήτη (ίσως τον λυπήθηκαν λόγω της κατάστασης του), και δεν τον πέταξαν μέσα στα μεσάνυχτα έξω από το μοναστήρι, μέσα στο σκοτάδι, όπως συνέβη πχ σε μοναχό στην Κουτλουμουσίου του Αγ.Όρους (δείτε εδώ). Και ΧΩΡΙΣ τα πράγματα του!
Προηγουμένως είχαν παραβιάσει και αντικαταστήσει την κλειδαριά από το κελί του! Με ένα μικρό σακίδιο (με το οποίο περιφερόταν από καλύβα σε καλύβα μια βδομάδα), χωρίς φαγητό από την Μονή για μέρες, μέσα στο σκοτάδι, έξω από το μοναστήρι. Πραγματική ευλογία.
Τα ίδια που συνέβησαν στο Χιλανδάρι, στην Μεγίστης Λαύρας, στην Ρουμάνικη Σκήτη κλπ (δείτε δεκάδες περιπτώσεις διώξεων στην ετικέτα μας "Διώξεις αγιοριτών".


4) Ας τα βλέπουν κάποιοι (κάποτε) αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "αντιοικουμενιστές" που κλείνουν τα μάτια σε όσα συμβαίνουν. Έτσι μας θέλει ο Κύριος; Σιωπηλούς απέναντι στην αδικία; Τι νομίζετε, θα δώσετε λόγο για την ένοχη αυτή σιωπή σας ή όχι;

Θυμίζουμε πρόσφατη ανάρτηση μας:
Η Προφητεία Αγίου Ανατολίου της Όπτινα ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ: Οι αγιορείτες προδίδουν την πίστη για να σώσουν "τα ντουβάρια" από τα μοναστήρια τους.

Ομάδα εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"