Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Καμαρώστε την νέα "εκκλησία". Όσοι κοινωνούν και μνημονεύουν αυτούς, σε ποιά Εκκλησία ανήκουν;Ο Μητρ. Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος παρίσταται σε εγκαίνια Παπικού Ναού και δίνει Παπικό σταυρό!

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος μιλάει για την ενότητα της Πίστεως των Ορθόδοξων, των παπικών και των μουσουλμάνων!
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος (Εκκλησία της Σερβίας) μιλάει για την ενότητα της Πίστεως των Ορθόδοξων, των παπικών και των μουσουλμάνων!

Με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός παπικού ναού στο Μπαρ (Μάουροβούνιο), ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος δήλωσε τα εξής, δίνοντας στον καρδινάλιο το σταυρό (3:41-4:40):


''Η σημερινή αυτή τελετή αποτελεί τη συνέχεια ενότητας της Πίστεως, μέσω αυτού του ναού, αφιερωμένου στον Απόστολο Πέτρο. Ο Απόστολος Πέτρος είναι κορυφαίος Απόστολος, τον οποίο αναγνωρίζουν και στην Ανατολή και στη Δύση. Ειδικά αναγνωρίζεται η δική του ομολογία της Πίστεως στο Χριστό ως Υιό του Θεού. Το Μπαρ πάντα ήταν ο τόπος διάχυσης της Δύσης και της Ανατολής, αλλά πρόσφατα εδώ εμφανίζεται επίσης κι αυτή η μακρινότερη Ανατολή - το Ισλάμ.''

μετέφρασε στα ελληνικά ο Μάρκο Πεϊκοβιτς

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΝΑΟΥ