Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Γι' αυτή την ΑΣΕΒΕΙΑ τι έχει να πεί ο Σιδηροκάστρου, που τιμωρεί τον ΕΥΣΕΒΗ π. Φώτιο, επειδή διαμαρτύρεται ακριβώς για τέτοιες ΑΣΕΒΕΙΕΣ;

vartholomaios-2.jpg

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια

Συλλείτουργο με Ρωμαιοκαθολικούς ανήμερα του Σταυρού

Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια στην Ιταλία, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το διάστημα από 13–15 Σεπτεμβρίου 2017.
Στην σχετική είδηση στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής της Μπολόνια, αναφέρεται ότι αποτελεί γεγονός χαράς η επίσκεψη του Πατριάρχου και ότι οι σχέσεις Ορθοδόξων και Καθολικών στην Μπολόνια είναι σχέσεις αγάπης και φιλίας.
Την 1η Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Μπολόνια και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο Τετάρτη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, θα συμμετάσχει σε σύνοδο κληρικών της τοπικής Αρχιεπισκοπής, ενώ ο Πατριάρχης θα παραχωρήσει και συνέντευξη στους ιερείς και στους διακόνους στην Μπολόνια για το μυστήριο του Αγίου Πνεύματος στην ευχαριστιακή γιορτή και θα παρακαθήσει σε γεύμα μαζί τους.

Το βράδυ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (Via de «Griffoni, 3) και θα συναντηθεί με τους Ορθόδοξους πιστούς της Μπολόνια.

Την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για Ορθόδοξους και για Ρ/Καθολικούς, ο Πατριάρχης θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μονσινιόρ Ματθαίου Ζούπι και ιερεών της μητρόπολης. Το βράδυ στην Ενορία του Corpus Christi (
Via Enriques 56) ο Πατριάρχης θα συναντηθεί πιστούς από την Μπολόνια. Τέλος την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους στην Ιταλία, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Liceo Malpighi και https://paterikiparadosi.blogspot.gr/θα έχει συνάντηση με τους καθηγητές και τους μαθητές.

ΠΗΓΗ