Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ακόμα ένα ευχάριστο νέο: αποτείχιση ορθοδόξου ιερέως στην Ιταλία! Νέα Επιστολή αποτείχισης από την Ρουμανία.Ακόμα ένα ευχάριστο νέο: αποτείχιση ορθοδόξου ιερέως στην Ιταλία! 

Ο ρουμάνος ιερέας Ioan Sîrbu, από την ενορία Oderzo, επαρχία Treviso, διάβασε, σήμερα, 17/09/2017, εν ώρα κηρύγματος, την ανοιχτή, ομολογιακή, επιστολή του προς τον Επίσκοπο Ιταλίας, Σιλουανό, όπου του ανακοινώνει την παύση μνημοσύνου του ονόματός του ωσότου και ο ίδιος αποφασίσει να διακόψει την κοινωνία με τους αιρετικούς οικουμενιστές.Έπειτα από την αποπεράτωση της θείας λειτουργίας το εκκλησίασμα εξέφρασε την επιθυμία να συλλέξουν υπογραφές προς στήριξη του πνευματικού τους πατρός.
Την ευχή σας, πατέρα Ιοάνε!

Πηγή

Νέα Επιστολή αποτείχισης από την Ρουμανία.
Δόθηκε στη δημοσιότητα η ομολογιακή επιστολή του ιερομόναχου Λαυρεντίου Καρπ προς τον φερόμενο ως Μητροπολίτης Μολδαβίας (στη Ρουμανία), κ. Θεοφάνη. Κατά συνέπεια ο ομολογητής πατέρας εκδιώχθηκε από την μονή της μετάνοιας του, το Μοναστήρι των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στο Ιάσιο.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πατέρας Λαυρέντιε ήταν μάλλον από τους κοντινούς συνεργάτες του κου Θεοφάνη.Σχόλιο:
Ευχαριστούμε κ πάλι την αναγνώστρια μας για την αποστολή των μεταφράσεων.
Θυμίζουμε ότι χθες προβάλαμε μία ακόμη αποτείχιση από την Ρουμανία, (και σχετικό σχόλιο για την πορεία του αντι-οικουμενιστικού αγώνα), εδώ.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"